Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dernek üyelerinin aldığı eğitimleri göstermek ve tanıtmak adına Türkan Saylan Sosyal Kültür Merkezi’nde kermes yapıldı.

Düzenlenen kermeste telkâri, katı sanatı, takı toka kursu öğrencileri yaptıkları çalışmaları beğeniye sundu. Sergiyi ziyaret eden Hale Gökhan yapılan çalışmaları yakından inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı.
Yapılan kermes hakkında bilgi veren Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi Başkanı Meral Ulucan, “Bu bizim geleneksel bir kermesimiz. Bizim telkâri atölyemiz, katı kursumuz var, sanat grubumuz var. Truva At’ı heykelinin yanında 7 tane de tezgâhımız var. Kadınlarımızı hayata kazandırmak, kendi emekleri ile ayak üzerinde durabilmelerini sağlamak amacımız. 1924 yılında Atatürk önderliğinde kurulmuş bir derneğiz. Amacımız, kadını ve çocuğu eğitmek, hayata kazandırmak. Kurucumuz Nezihe Muhittin’in yaktığı meşaleyi daha da alevlendirerek yürütmeye çalışıyoruz. Biz her 8 Mart haftasında, etkinlik olarak ‘Kadınlarımız Ne Yapıyor?’ adı altında bu kermesi düzenliyoruz” dedi.

Mehmet Kuzey