Günlerce süren tartışma ve kulislerin ardından yapılan CHP il kongresinde 4 oy farkla kazanan Metin Ümit Ural, önceki gün mazbatasını almak için gittiği adliye sarayında şok haberle karşılaşmıştı. Eski il başkanı İsmet Güneşhan tarafından YSK’ya yapılan şikayet nedeniyle mazbata verilme işlemi gecikti. Adliye sarayı önünde başlayan gerginlik geç saatlerde Ural mazbatasına kavuştu. Dün de il binasında düzenlenen devir teslim töreni ile Ural il başkanlığı koltuğuna rakibi Güneşhan ile kucaklaştıktan sonra oturdu.
  
CHP Çanakkale İl Kongresinin 23 Şubat Pazar günü yapılan seçimlerde 4 oy farkıyla CHP Çanakkale Yeni İl Başkanı seçilen Metin Ümit Ural, gecikmelerin ardından mazbatasını aldı. Alınan mazbatanın ardından CHP İl Binası’nda devir teslim töreni düzenlendi.  CHP Çanakkale Eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural konuşma yaptı. Ardından devir teslim töreni gerçekleşti. CHP Çanakkale Eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural’a önce çiçek taktim etti. Ardından il binasının anahtarını, parti evraklarını ve mührü teslim etti.
Devir teslim törenine çok sayıda partili katılım göstererek yeni ve eski başkana destekte bulundu. CHP Çanakkale Eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, “İl kongremizi partimize yakışır bir şekilde bayram havası içinde demokrasiden güzel örnekler gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz bu kongre sonucunda üyelerimiz Metin Ümit Ural ve ekibini iki yıl partiyi yönetme görevi vermiştir. Bizde geçmiş dönem görev yapan arkadaşlar olarak kendilerine partimizin mührünü, evraklarını ve anahtarını teslim edeceğiz. CHP bugün halkın umudu, ülkenin içinde bulunduğu koşullar ortada dün 25 baro başkanı bir açıklama yaptı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük, en ağır yargı krizini yaşadığı söylendi. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP iktidar olmaya en yakın partidir. Partimizi dışardan karıştırmak isteyen birçok güçler vardır. Biz CHP’li olarak sorumluluk bilinci içerisinde dışardan gelen seslere uymayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde halkın beklentisi olan partimizi iktidara getirmek için canla başla çalışacağız. Şimdi bize düşen görev örgütümüzün bize vermiş olduğu görevi harfiyen yerine getirmektir. Ben ve arkadaşlarım tüm parti üyelerimiz yeni seçilen il başkanımızla ve il yönetimin emrindeyiz. Ne görev verilirse yerine getireceğiz” diye konuştu.

Hepimiz Kol Kola Gireceğiz
CHP Çanakkale İl Başkanı seçilen Metin Ümit Ural, “Bu değerli bir bayrak taşıma yarışıydı. Biz yönetiminden bir görevi devir aldık. Bizim bayrağımızı taşıyacağımız en son yer iktidardır. İktidarda o bayrak sonucuna ulaşmış olacak. Dolayısıyla bu etaptaki taşıyacağımız bayrak bizim için çok değerlidir. Bu bayrağı etapta ki sürede iktidara giden yolda da en hızlı ve en kısa sürede ulaşmamız en büyük dileği olacaktır. Bunu yaparken hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu görevlerin en önemlisi artık geçmiş her şeye sünger çekeceğiz. Yeniden iktidara giden yolda daha büyük başarılara imza atacağımızı konuşacağız. Hepimiz kol kola gireceğiz. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Bunu başaracağız” dedi.
Konuşmaların ardından başkanlar birbirine sarılarak devir terslim törenini gerçekleştirip, fotoğraf çekilerek sona erdi.

Damla Şener Okdaş