Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Troya Müzesi’nin bölgeye çok büyük değer kazandırdığına vurgu yaparak, “Daha yolun çok başındayız. Umut ediyorum ki bölge köylülerimiz arazilerini ellerinde tutacaklar ve onların çocukları, torunları Troya’nın bereketinden nesiller boyu faydalanacaklar” dedi.

Çanakkale’de 5 bin yıllık geçmişe ışık tutan Troya Ören Yeri’nde, 2013 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 70 milyon TL harcanarak tamamlanan Troya Müzesi, 2018 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleşti. Açıldığı günden bugüne Çanakkale’nin turist kapasitesinin artmasında önemli rol oynayan Troya Müzesi, bulunduğu Tevfikiye köyü ve yakınlarının da değerlenmesinde neden oldu. Açıldığı günden bugüne müzeyi binlerce kişi ziyarete etti. Troya Müze Müdür Rıdvan Gölcük ise Troya Müzesi’nin bölgeye kattığı değeri emlakçı ilanını örnek göstererek anlattı.

Rıdvan Gölcük  bir emlakçının Tevfikiye Köyü’nden satılık tarla ilanını örnek göstererek, ‘Müzeye çok yakın’ diyor. ‘Troya Müzesi’nin açılışından sonra daha çok yerli ve yabancı turist ağırlayan Tevfikiye Köyü’ diyor.  Bir emlakçı ilanı Troya Müzesi’nin bölgede yarattığı katkıyı açıkça ortaya koyuyor. Ben de bir müzeci olarak arazi konusunu yorumlamaya çalışıyım öyleyse. Troya Müzesi her geçen gün bölgeye çok daha fazla değer katacak. Daha yolun çok başındayız. Umut ediyorum ki bölge köylülerimiz arazilerini ellerinde tutacaklar ve onların çocukları, torunları Troya’nın bereketinden nesiller boyu faydalanacaklar. Bu güzel toprakların kıymetini bilmek gerek” ifadelerini kullandı.

Muzaffer Cirtel