İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe 2’nci Olağan Kongresi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Tek listenin yer aldığı kongrede İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran güven tazeledi.
Düzenlenen kongrede divan üyeleri seçildi. İYİ Parti Kurucu Üyesi Rıdvan Uz Divan Başkanlı seçildi. Divan Başkan Yardımcısı İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Katip üyesi Ezine Belediye Başkanı Zühtü Şansal Erdil, Yakup Uzun ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Didem Güner seçildi. Divan üyelerinin seçimini ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi.

Kongreye İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Uslu, İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Ayvacık İlçe Başkanı Şükriye Özkan, Biga İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, Bozcada İlçe Başkanı Cevdet Cebir ve ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

Kongrede konuşan İYİ Parti Kurucu Üyesi Rıdvan Uz, “Bu kadar güzide ve kalabalık topluluğun iktidarla kucaklaşacağından eminim. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm ilçe kongrelerimizi yerine getirdik. Bugün son kongremizi, Merkez İlçe Kongremizi yapıyoruz.   İyiliği beslerseniz, iyilikle kuşatılır toplum. Kötülüğü beslerseniz, kötülükle kuşatılır. Ben bizim hareketimizi çıktığı noktada bir kaşık yoğurda benzetiyorum, bir kaşık yoğurt süte girmekten korkmaz, ama o süte girdiğinde de orayı yoğurda çevirir. Siz de Çanakkale’de İYİ Parti’yi kurmak suretiyle, bir demokrasi güneşi doğma adına bir iş başlattınız.  Işıkların söndürüldüğü süreçleri çok iyi hatırlayın, bu bir başarı hikayesidir. Siz bu milletin umudu oldunuz. Seçimlerde önemli rol oynadık. Toplumun, ‘Asla bu iktidarı sandıkta değiştiremeyeceğiz’ algısını değiştirdiniz. Bugün parti kurmayı aklından bile geçiremeyenler parti kurmaya yeltendiler. Bunlar sizin sayenizdedir. Ülkeyi uçurumun kenarından demokrasinin eşiğine çektiniz. O yüzden ne yaptığımızı, neyi başardığımızı asla unutmamamız gerekiyor. Bunu başaran bir hareket bir parti eminim ki iktidar olmayı da başaracaktır. Meral Akşener’i de Cumhurbaşkanı yapmayı da başaracağız inşallah. Partimiz genel başkanımızın ifadesiyle milliyetçi, demokrat bir partidir. Partimiz hedefimiz ve Türkiye Cumhuriyetini tekrar üreten bir toplum yapmak Tekrar güçlendirilmiş parlamenter sistemde bir araya getirmektir. Hatırlayınız Cumhurbaşkanlığı sistemi öyle bir sistemdir ki noktasına virgülüne dokunmadan kıyamete kadar devam edecek denmişti. Ama meclis açılışında şu ifadeyi kullandılar; ‘Bu sistem kendini her daim yenilemek zorundadır’ ne oldu hani bir yıl içinde Türkiye uçacak, ekonomi canlanacak, üretim artacak, fabrikalar artacak, Türkiye lider ülke olacaktı. Bir yıl sonra ne oldu. Rahmetli Ecevit’e bir yazar kasa atıldığında Türkiye karıştırılmıştı hatırlayın. Ama her gün ekonomik sebeplerle hayatına son veren anne ve babalar olmaya başladı. Bu sistem demek ki Türk milletinin yararına bir sistem değil. Hemen arkasından bakanı konuşturdu. Bugün geldikleri nokta 30+1 inşallah. Yani bununda mimarı İYİ Parti’dir. Umutların söndüğü demokrasi adına, hukuk adına, adalet adına, ekonomi adına her ne varsa toplum üzerinde bir kabus gibi çöktüğü noktada sizler bu partiyi kurdunuz. İyi ki kurdunuz. Bende sizlerin bir yol arkadaşı olarak yürümekten büyük şeref duyuyorum” dedi.

Çanakkale’mize hayırlı olsun
Güven tazeleyen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ise, “ Çanakkale’mize hayırlı olsun, amacımız partimizi en yüksek seviyelere çıkartmaktır. Bu yüzden büyük bir ekip kurarak bu yola çıktık, inşallah en güzeli olacak” diye konuştu.

Damla Şener Okdaş