Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen ve 80 kursiyerin eğitim aldığı “Evin Sağlık Elçisi” programı sona erdi. Programa katılanlar için tören düzenlendi.
 
Kepez Belediyesi tarafından ‘Evinizin Sağlık Elçisi’ programı düzenlendi.  Eğitime katılan 80 kursiyer, uzman eğitmenler eşliğinde bilgi aldılar. Verilen eğitimin ardından Turan Mildon Kültür ve Sanat Merkez’inde mezuniyet töreni düzenlendi.
ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM) öğrencileri tarafından da Barış Korosu eşliğinde şarkılar söylendi. Düzenlenen etkinliğe renk kattı. Mezuniyet törenine katılan kursiyerler şarkılara eşlik etti.
Düzenlenen etkinlik hakkına bilgi veren Kepez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Sulu, “Bize ÇABA Derneği ulaştı. Onların Türkiye’de farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği bir çalışmaydı. Sağ olsunlar bizleri de bu proje ile buluşturdular. Projenin amacı toplumsal sağlık açısından insanlara farkındalık yaratmaktı. Bizimle toplam 4 hafta Cuma ve Cumartesi günleri birlikte oldular. Böyle kapsayıcı bir programdı. Çanakkale’den destek aldığımız doktorlarımız oldu. Halka açıktı bizim açımızdan çok faydalı ve keyifli oldu. Toplamda 80 kişi katıldı. ÇABA Derneği çok özveriliydi. İş birliğine çok açıktılar. Bizde elimizden gelen desteği verdik” dedi.

Damla Şener Okdaş