Çanakkale merkezde bulunan Anafartalar İlkokulu depreme dayanıksız olması nedeniyle 24 Şubat Pazartesi günü itibariyle Fatma Şemsettin Camoğlu okulunda eğitime devam edecek. Veliler ise yarı yıl tatilinden iki hafta sonra verilen karara tepki gösterdi.
 
Kent merkezinde İsmetpaşa Mahallesi Gök Sokak’ta bulunan Anafartalar İlkokulu’na depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltma kararı çıktı. Bu durum velilere mesaj olarak bildirildi. Okulun taşınacağından eğitime 24 Şubat Pazartesi gününden itibaren Fatma Şemsettin Çamoğlu  okulunda devam edileceği aktarıldı. Öğrenci ve velilerden, Cuma gününe kadar öğrencilerinin dolaplarının ve diğer eşyalarını toplamaları istendi.
Eğitim hala devam eden okulda öğretmenlerde 24 Şubat Pazartesi günü itibariyle Fatma Şemsettin Camoğlu okulunda eğitime devam edeceklerini dile getirdiler. Sosyal medyada okul yönetimi velilere mesaj atarak okulun taşınacağını ve eğitimin başka bir okulda olacağı bilgisini haber verdiler. Milli Eğitim Müdür Ferhat Yılmaz’da okulun boşaltılacağını doğruladı .İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, il ve ilçelerde başka okulların da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılacağını bildirerek bununla ilgili ilerleyen günlerde detaylı açıklama yapacaklarını bildirdi.

Damla Şener Okdaş