Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında yayılmaya başlayan Korona virüsü tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken Türkiye’de daha görülmedi. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Ufuk Tali hastane olarak önlem aldıklarını ifade ederek, “Korona virüsü Türkiye’de yok. Biz tedbirimizi aldık izole odamızdan, maskemize kadar önlemimizi aldık. Hastalıkla ilgili acile başvurulduğundan itibaren o hastaları izole edeceğimiz izole odalarımız var” dedi.

Daha önce Kepez Limanı’ndan alınan yabancı uyruklu bir şahıs özel önlemler ile ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’ne getirdi. 112 ekiplerinin korona virüs için özel önlemler aldı. Yabancı uyruklu hastaya yapılan testlerin sonucunda virüs taşımadığı belirlendi.
Hastane olarak önlem aldıklarını ve izole odalarda bakılacağını ifade eden Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhakemi Ufuk Tali, “Korona virüsü Türkiye’de yok. Biz tedbirimizi aldık izole odamızdan, maskemize kadar önlemimizi aldık. Hastalıkla ilgili acile başvurulduğundan itibaren o hastaları izole edeceğimiz izole odalarımız var. 9 tane izole oda bulunmakta Giyeceğimiz elbiseler, maskeler hastanede mevcut yani her hazırlığımız var. Hasta geldiğinde izole odasına alıyoruz. İzole 9 odamız var. Sonra bu hastalardan aldığımız test sonuçları alacağız iki gün bekleyeceğiz sonuç pozitif mi negatif mi takıp edeceğimiz yerler var. Bunların hepsinin tedbiri alındı” dedi.

Damla Şener Okdaş