İYİ Parti Gökçeada üyeleri kongre yapmak için Avcılar Lokalinde bir araya geldi. Birçok partinin aksine tüm üyelerin oy kullandığı kongrede İlçe Başkanlığı görevi Özgür Köse’ye devredildi.
Düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kongreye Gökçeada dışından İYİ Parti Çanakkale İl Başkan Yardımcıları Arcukoğlu ve Fahriye Dede ve Çanakkale Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Burak Yücel katıldı. Kongreye Gökçeada’dan Kent Konseyi Başkanı Muharrem Serttaş, CHP Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Aydın ile Şebnem Avcı katıldı.

Tekrar aday olmayarak görevi yeni yönetime devreden Hasan Erdem yaptığı konuşmada “2009’da ilçe başkanlığına ilk seçildiğinde Manav Hasan başkan olmuş diyerek küçümseyenlerin birçoğu politika sahnesinden silindiler ama ben 11 yıl boyunca ekip olarak başarılı olmanın huzuru ve güvenci ile bu gün görevi devrediyor olmanın mutluluğunu taşıyorum” diyerek 11 yıl öncesi yaşadığı sıkıntılardan bu güne gelinen noktada ekip olarak başarılarına gönderme yaptı.

Kendi deyimiyle Hasan Erdem görevi gerçekleşen kongre ile Özgür Köse başkanlığında oluşan ekibe bıraktı. Özgür Köse başkanlığında oluşan ekip şu isimlerden oluşuyor. Zerafettin Uzun, Ali Gökçü, Ayşe Özer, Emine Aktaş, Ahmet Gazi Avcı, Ömer Keser, Hasan Bayraktar, Abdülkadir Serttaş, Mendires Gökcan, Mustafa Ceylan Ayşe Aymak Üzmez ve Osman Özer yer aldı.

Damla Şener Okdaş