Haftanın ikinci günü düzenlenen Salı pazarında domates fiyatları dikkat çekti. Yazın 1 TL olan domatesin kilosu 5 TL’ye çıktı. Pazar esnafı ise vatandaşların eskisi kadar pazara ilgi göstermediğini dile getirdi.

Sebze fiyatları geçen hafta düzenlenen pazara göre fiyatlar aynı kaldı. Sebzeler domates kilosu 5, salatalık kilosu 7, patlıcan kilosu 7, patates 4 kilosu 10, lahana tanesi 4,kereviz büyüklüğüne göre 3-4 , roka 2, maydanoz 1, marul 3, ıspanak 5, dere otu 1,taze soğan 2, sarımsak kilosu 70, soğan 2, kestane kilosu 25 TL olarak satılıyor.

Meyve ise greyfurt 3.50, kivi 8,muz 6.50, portakal 3, deveci armut 5, elma 4, mandalina 4 TL olarak en çok satılan meyve olarak vatandaşlar tercih etti. Kış ayında hastalıklardan korunmak adına vatandaşların en çok tercih edip aldığı meyveler başında geliyor.
Pazarın oldukça durgun geçtiğini ifade eden Pazarcı Mehmet Emin, “Salı pazarı her hafta çok durgun geçiyor. Vatandaşlar neredeyse gelmiyor. Sadece eski Cuma Pazarı bir nebze kalabalık oluyor ama eskisi kadar kalabalık olmuyor. Pazar fiyatları aynı kaldı dikkat çeken tek şey sarımsak her hafta ya60 ya da 80 TL olarak satılıyor. Vatandaşlar sarımsak fiyatını her gördüğünde şaşırıyor. Sarımsak almaktan çoğu kişi vazgeçiyor” dedi.

Bir sürü giderimiz var ama gelirimiz yok
Pazar da meyve daha çok aldıklarını ifade eden Elmas Şirin, “Pazarda domates var. Vatandaş yazın gösterdiği ilgiyi göstermiyor. Tezgaha bakıp geçiyor. Daha satış yapamadık. Bir sürü giderimiz var ama gelirimiz yok. Satışlarımızı akşama doğru artırıyoruz ama akşam pazarı fiyatları ucuz oluyor” diye konuştu.

Bünyami Nami Tonka