Çanakkale Belediyesi tarafından Muammer Aksoy Parkı’nda yapılan çevre düzenlemesi çerçevesinde Barış Anıtı’da kaldırıldı.
 
Muammer Aksoy Parkı geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediyesi ekipleri tarafından çevre düzenlemesine alındı. Bu kapsamda parkta yeni bitkilerle güzel bir görünüm yaratılarak, banklar yenileriyle değiştirilerek parka daha modern bir görünüm kazandırılacak. Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmaların 20 güne kadar bitmesi bekleniyor.

BARIŞ ANITI KALDIRILDI
Çanakkale Belediyesi Muammer Aksoy Parkı'nda yapılan çevre düzenlemeleri kapsamında İnsan Hakları Derneği ile ortak yapılan Evrensel Barış Anıtı kaldırıldı. 2 metre 80 santim yüksekliğinde, içinde özgürlük meşalesi, toprak, yarım dünya, yeşil örtü ve su kanalı bulunan maketi 2000 yılında heykeltıraş Mükremin Mungan tarafından yapıldı. Heykel zamanla harbeye dönerek, mermerlerinde dökülmeler meydana gelmişti. Harabeye dönen heykel geçtiğimiz günlerde belediye ekipleri tarafından yapılan çevre düzenlemesi kapsamında kaldırıldı. Heykelin neden kaldırıldığı ise henüz bilinmiyor. O zamanın parası 9 bin TL’ye yapılan Evrensel Barış Anıtı’ndan geriye hiçbir şey kalmadı.
 
Arzu Baladur