Daha çok para kazanmak için şans oyunlarına bel bağlayan vatandaşlar buradan gelecek mutlu haberi bekliyor. Gelibolu’da ise art arda çıkan şans oyunu talihlileri, ilçeyi  farklı bir konuma getirdi. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Gelibolu’da yaşayan bir talihli On Numara’da oynadığı kupona büyük ikramiye vurunca yaklaşık 321 bin liranın sahibi oldu. İlçede şanslı  vatandaşlar bununla sınırlı kalmadı. 18 Kasım’da Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleştirilen at yarışında büyük ikramiyeyi kazanan 3 kişiden 1’i Gelibolu’da yaşayan Sezer Fıstık oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Fıstık, geçimini şehirlerarası otobüs yazıhanesinde çalışarak sağlıyor. Kuponunu Hilal Gülmeden'e ait 308 Nolu Ganyan Bayii'nden yatırdı. Toplam 4 lira 5 kuruş tutarındaki kuponuna 2 ayağa tek at yazdı. Dört ayağı ise 3 atla geçen Fıstık, dağıtılan 1 milyon 265 bin 737 TL'lik ikramiyeyi kazanan 3 şanslı kişiden biri oldu.
Tutturduğu kuponla ilgili açıklama yapan Sezer Fıstık, "Ben orjinleri tercih ederek oynuyorum. Altılıyı bu sayede buldum. Herkesin yaptığı gibi atın derecesi ve jokeyine değil, koşan atın anne ve babasına bakarak altılıyı oynuyorum. Kazandığımı öğrenince çok sevindim. Ama atlara güveniyordum ve tutturunca şaşırmadım. Tebrik eden arkadaşlar oldu. Telefon ile arayıp tahmin isteyen arkadaşlar oldu. At yarışı oynamaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Gelibolu’da bir talihlide geçtiğimiz günlerde yine On Numara’dan çıktı. 10 bilen üç kişiden biri olan Gelibolulu talihli 195 bin 159 TL’nin sahibi oldu. Yaşanan bu olayların ardından şans oyunlarında yüksek oranda talihli çıkaran Gelibolu şanslı ilçe olarak nitelendirilmeye başlandı.

Bünyamin Nami Tonka