ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdür ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. H.Yılmaz Küçüköncü Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) Müzik Eğitim programlarında ‘Çalgı Eğitimi’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi konferans salonunda düzenlen söyleşiye genel yetenek, müzik, resim programı öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı. ÇOMÜ gitar eğitimcisi H.Yılmaz Küçüköncü, bilimsel söyleşisinde öğrenciler tarafından sorulan  soruları yanıtladı. Güzel Sanatlar Lisesi, konservatuar müzik öğretmenliği programlarını tanıtarak, sınavlar hakkında bilgilendirmeler yaptı. Uygulamalı örneklerde açıklamalarda bulundu.  Öte yandan 2020 yılında ÇOMÜ Devlet Konservatuarına öğrenci alınması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Müzik alanında kariyer geliştirme hakkında bilgiler veren Küçüköncü açıklamalar yaptı.

Kendisinin de çocukluğunda müziğe başladığını müzik de başarılı olabilmek için erken yaşta müziğe başlanmasının önemini  belirtti ve çok çalışmanın gerekliliğini söyledi. Yeteneksiz insan olmadığını eğitimsiz insan olduğunu müzik eğitiminin önemini belirtti.
Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Kurumu adına teşekkür belgesi verilen Küçüköncü, kuruma ve Bilsem müzik öğretmenleri Haydar Aykut, Güldane Evginer, Hüseyin Öztürk’e, kurum öğretmenlerine, öğrencilere ve velilere teşekkürlerini iletmesiyle söyleşi sona erdi.
 
Arzu Baladur