E-Twinning projesi kapsamında Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan ikinci toplantıda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin 10 takıma kitap hediye ederek projeye destek sundu. İlk toplantısı geçen hafta yapılan E-Twinning kapsamında gerçekleştirilen “Okumaya Değerim” projesinin ikinci toplantısı Lise Çok Amaçlı Salonunda yapıldı.

Toplantıda projeye destek olarak 10 takıma kitap hediye eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gökçeada özelinde dereceye giren 3 öğrenciye çeyrek altın hediye edeceğini açıkladı.

6 kişilik takımlardan oluşacak ekiplere verilecek birer takım kitaplar ekip içinde değişim yapılarak okunacak. Nisan ayı içinde yapılacak bir değerlendirme ile en çok kitap okuyanlar belirlenecek. Projenin en güzel tarafı sadece öğrencilere değil, öğrenci dışında veliler de ekiplere katılabilecek.
Proje hakkında bilgi veren Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Çok kıymetli hala hazırda yapmış olduğumuz görev belediye başkanlığı olsa da ismimizin önünde hala öğretmen duruyor ve herkes bana hocam diye hitap ediyor ve ben bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Çünkü ben ölünceye kadar kaybetmeyeceğim tek sıfat öğretmen oluşum. Siz gençler çok kıymetlisiniz biz ne tür bir katkı sağlayabileceksek her konuda hazırız. Bu proje gerçekten çok önemli öğrencilerin çok miktarda kitap okuya bilmesi için çok emek sarf ettim. Bütün deneyim ve tecrübelerime baktığım zaman net bir şekilde ifade edeyim. Akademik anlamda başarılı olan öğrencilerimin ortak paydası vardı. Hepsi ders kitabı okumanın dışında çok kitap okuyan çocuklardı. Böyle bir projenin içerisinde bu proje nasıl yürüyecek ama bunun sonunda en çok kitap okuyan öğrencimiz belirlendiğinde o zaman ben buradan ilan edeyim en çok kitap okuyan birinci, ikinci ve üçüncüye küçük altın hediye edeceğim. Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin davetiyle, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan e-Twinning projesi kapsamında bugün projeye destek olmak için oradaydım. Kitap okumanın ve getireceği faydaları hakkında sohbet ettiğimiz ve bilgi alışverişinde bulunduğumuz etkinlikte gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmek için en çok kitap okuyan 3 çocuğumuza çeyrek altın sözü verdik. Bu projeye emek veren öğretmenlerimize, okul aile birliğine ve geleceğimizin aydınlık yüzü gençlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Damla Şener Okdaş