Geyikli’de yarın düzenlenmesi beklenen deve güreşleri hava muhalefeti nedeniyle bugüne alındı.

Çanakkale’de uzun yıllardır devam eden deve güreşleri, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle takip ediliyor. Geyikli Belediyesi tarafından bu Pazar düzenlenmesi beklenen deve güreşleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağmur tahmini nedeniyle, bugüne alındı. Bugün Geyikli Yeni İskelesi’nde düzenlenecek güreşler saat 10.00’da başlayacak.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “Değerli güreş severler 22 Aralık Pazar günü yapılacak güreşlerimiz yağıştan dolayı 21 Aralık Cumartesi günü bütün deve güreş severleri Geyikli sahile bekliyoruz. Güreşlerde 150 tane devemiz güreşecek. Bütün Türkiye’nin pehlivan develeri Geyikli’de Ali karaman, Anıl Karaman öncülüğünde güreşecek” ifadelerini kullandı.

GÜREŞ MEYDANINDA İLK KEZ BİR HANIMAĞA
Geyikli deve güreşlerinde ise eşine az rastlanır bir durum yaşandı.  Aydan Gömügen Tuncay, Geyikli deve güreşlerinin hanımağası oldu. Hanımağa seçilmesiyle ilgili açıklama yapan Aydan Gömügen Tuncay, “Ege kültürünün bir parçası olan Deve Güreşleri bu sene Geyikli’de 22Aralık 2019 pazar günü yapılacaktır. 10 yıldır deve güreşlerine ağalık yapan, bugün ki Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Oruçoglu ile dostluğumuz 1996 yılına dayanıyor. Geyikli benim için huzuru bulduğum tek belde. Yazları ailemle birlikte yaşadığım; zeytin, zeytinyağı cenneti Geyikli’nin bu yıl deve güreşleri ağalığını bana vermesi beni çok gururlandırdı. Buraya geldiğimden beri belediyeye elimden geldiğince destekte bulundum. Bu sene de yeni yatırımlar yaparak beldede turizmin kalkınmasını sağlayacağım. Televizyonlarda insanlar; deve güreşini gördükleri zaman hayvanların birbirlerine zarar verdiklerini düşünürler. Aslında; bu bir köpek ya da horoz dövüşü müsabakası değildir. Hayvanlar kesinlikle birbirlerine zarar vermez. Bu bir Ege kültürüdür. Ve biz bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Herkesi 22Aralık’ta Geyikli’ye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Arzu Baladur