AK Parti İl Başkanı olarak atanan Naim Makas, “Kimsenin önerisi veya isteği ile aday olmadık. Sağımıza solumuza bakmadan biz buradayız dedik.  Teşkilatlanmayla ilgili çalışmalarımız da var. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, kadın kolları, gençlik kollarımız ile tek tek toplantı yapacağım  onların her biri ile ben gruplar halinde görüşeceğim ve biz geldik buradayız diyeceğim”
 
 
Çanakkale AK Parti İl Başkanlığı görevini 2 Nisan 2018 tarihinden bu yana yürüten Gültekin Yıldız, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile yaptığı görüşmenin ardından 19 Kasım Salı günü istifa kararını aldığını duyurdu. Temayül yoklamasının ardından AK Parti İl Başkanlığı için Ankara'ya Naim Makas, Kaan Tonka ve Ergin Sezen çağrıldı. Ankara’da yapılan görüşmelerin ardından AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas oldu. Makas, göreve getirildikten sonra açıklamalarda bulundu.
 
AK Parti Gençlik kollarında siyasete başladığını söyleyen AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas,“Ben siyasetçi bir aileden geliyorum.  Davanın içinde büyüyen bir olarak Gençlik Kollarında  Siyasete başladım. Daha sonra ana kademede de çeşitli görevlerde bulundum.  Biz bu davaya gönlümüzle sahip çıktık. Hala öyle ve öylede devam edecek. Umuyoruz ki herkese bu samimiyetle bu bakış açısı ile yaklaşırız.  Biz bu süreçte, kendi arkadaşlarımızla, yol arkadaşlarımızla,  yola çıktığımız arkadaşlarımızla istişare ettik ve ‘Bu davada bir sorumluluk da biz üstlenmeliyiz’ dedik. Ortaya çıktık ve dedik ki ‘Biz Buradayız’ sağımıza solumuz da bakmadık.  Biz bu görevi layıkıyla  yerine getiririz dedik ve İl Başkanlığı Aday Adaylığına başvurduk.  Sonrasında bir temayül gerçekleşti. Bu temayülde de destek veren herkese teşekkür ediyorum. Temayülde de katılım yüksekti ve bunun sonucunda 3 isim Ankara’ya çağırıldı” şeklinde konuştu.

BİZ AYNI DAVANIN, AYNI YOLUN YOLCULARIYIZ
İl Başkanı Naim Makas, seçilme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Makas, “Yaşanan bu sürece de değinen yeni “Ankara’ya Çağrıldığımızda Ergin Bey ve Kaan Bey ile ağabey kardeş gibi üç aday beraber yola çıktık. Biz aynı davanın, aynı yolun yolcularıyız. Onlar da benim ağabeylerim, biz de onların kardeşleriyiz. Onların samimiyetinden zerre şüphem yok.  Beraber yola çıktığımız araçla, tam Biga’ya girmeden bir haber geldi bize, Cumhurbaşkanı zaten Londra’daydı ve geleli birkaç saat olmuştu. Programının yoğunluğu dolayısı ile Çanakkale ile beraber birkaç ilin mülakatının ertelendiği söylendi. 10 gün sonra bu kez İstanbul Dolmabahçe sarayına çağırıldık. Yine aynı şekilde  ağabeylerimle beraber Dolmabahçe Sarayına gittik ve görüşmelerimizi yaptık ve çıktık” dedi.

15 YAŞIMDAN BERİ BU DAVANIN İÇİNDEYİZ
Naim Makas, küçük yaştan veri AK Parti’ye hizmet ettiğini söyleyerek, “Benim babam kendisi kuruculardan biri. 15 yaşımdan beri bu davanın içindeyiz. Bizler de o davanın içinde büyüdük ve hep Recep Tayyip Erdoğan’ın hikayeleri ile İç Politika ve dış politikadaki duruşuyla  kişi ve karakteri bize lider oldu. Görüşmeler esnasında bizi tek tek odaya aldılar ve görüşme bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirdi. Daha sonra üç aday da beraber çağrıldı ve o esnada görev tevdi edildi. Biz burada 3 kişi gittik bir kişi döndük ama aslında biz bir kişi dönmedik.  Şöyle bir kişi dönmedik; Görev bana verildi ama bizim Ergin Bey ve Kaan Beyle birlikteliğimiz, istişarelerimiz devam edecek.  Bu süreçte onların da bana verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim. Gelecek süreçteki teşkilatlanmada da fiili ya da manevi olarak destek almak isterim” ifadelerini kullandı.

BİZ, BİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN GELDİK, KUCAKLAŞMAK İÇİN GELDİK
İl Başkanlığı sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Makas “Bizim temel ve öncelikli derdimiz teşkilatımızla kucaklaşmamız. Teşkilatımızın tüm birimleri ile İlçe, Belde, Köy, Kasaba,  nerde ne varsa en ücra köşeler olan Yenice’den Evreşe’ye kadar gideceğiz.  Öncelikli hedefimiz, gayemiz bu. Biz, bize sahip çıkmak için geldi, kucaklaşmak için geldik.  Sayın Cumhurbaşkanımızın 1999 yılında Samsun’da yaptığı bir konuşma var ve orda çok güzel bir ifade kullandı. Diyor ki ‘Vallahi sevmek için geldik’ diyor. Diyalogumuz çok halis. Ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, teşkilattaki herkese söylüyoruz. Onlar da  çok güzel takdir ediyorlar ve inanıyorlar bize. Biz de onlara inanıyoruz.  Biz sevmek için geldik. Teşkilatımızın her bir ferdimizi kucaklayacağız, derdini dinleyeceğiz.  Biz Sadece Merkez İlçenin İl Başkanı olmayacağız, boşlukları doldurarak tüm İlin İl Başkanı olacağız.  Biz Her ilçeye gideceğiz, esnafımızı, köylümüzü, Mahalle Muhtarımızı dinleyeceğiz.  Belediyelerimiz ile İlçe Teşkilatlarının arasındaki bağı kuvvetlendirmek için  ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

“Eski Yönetim Kurulu Üyelerinin İstifaları Alındı, Yeni Yönetim Kurulacak”
 İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte toplantımızı yaptıklarını söyleyen Başkan Makas, “Beraber siyaset yaptığım, yol yürüdüğüm arkadaşlarımla beraber son toplantımı yaptım. Herkesle çok güzel ayrıldık ve gönül bağımız devam edecek ‘görüşelim, dostluğumuz burada bitmesin baki kalsın’ mesajlarımızı da verdik. Çok güzel geri bildirimler de aldık. Şimdi ise  toplantımızı sonucunda Genel Merkezimizin görüşleri doğrultusunda İl Yönetim Kurulu Üyelerimizin istifalarını aldık. İl Yönetim Kurulu üyelerimiz de bunun doğru olacağı yönünde fikirlerini beyan ediyorlardı. Doğru olan yeni başkanın yeni yönetim ile gelsin görevini yerine getirsin diye temenniler zaten bu şekildeydi. İstifalarımız aldık şimdi toplantılarımızı gerçekleştireceğiz.  Benim bir kafem var. Bülent Bey ve Jülide Hanımı da ben zaman zaman orada misafir ederdim.  Kimsenin önerisi veya isteği ile aday olmadık. Sağımıza solumuza bakmadan biz buradayız dedik.  Teşkilatlanmayla ilgili çalışmalarımız da var. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, kadın kolları, gençlik kollarımız ile tek tek toplantı yapacağım  onların her biri ile ben gruplar halinde görüşeceğim ve biz geldik buradayız diyeceğim.  Biz genciz çalışmaya ve bize sahip çıkmaya geldim” şeklinde konuştu.  
 
Muzaffer Cirtel