Gültekin Yıldız’dan boşalan AK Parti İl Başkanlığı koltuğu için Ankara’ya üç isim gitti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüştüğü üç isim içinde Naim Makas’ı il başkanı olarak atadı.

Çanakkale AK Parti İl Başkanlığı görevini 2 Nisan 2018 tarihinden bu yana yürüten Gültekin Yıldız, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile yaptığı görüşmenin ardından19 Kasım Salı günü istifa kararını aldığını duyurdu. Yıldız’dan boşalan koltuğa getirilecek kişi için kısa süre önce il başkanlığı binasında temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasının ardından AK Parti İl Başkanlığı için Ankara'ya Naim Makas, Kaan Tonka ve Ergin Sezen çağrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüştüğü üç isim içinde Naim Makas’ı başkan olarak atadı.
 
Yapılan atamanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Naim Makas, “Gençlik Kollarımızda başladığımız bu kutlu yolculuğa ana Kademede çeşitli görevlerde devam ettik. Üstadın da dediği gibi ‘Sağına ve soluna bakmadan ben varım’ diyen bir gençlik şuuruyla hareket ettik. Bugün ise Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Çanakkale İl Başkanlığı görevini almış bulunuyoruz. Bu sorumluluğun ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Mahallelerimizden beldelerimize, ilçelerimizden ilimize kadar bütün teşkilatımızla kol kola yol yürümenin onurunu yaşayacağız. Geçmişten günümüze görev almış bütün teşkilat mensuplarımızla birlikte ortak akıl çerçevesinde nice başarılara imza atacağımıza gönülden inanıyorum. Emeği geçen kıymetli büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanarak, partimizi daha da büyük zaferlere taşıyabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Köy, Mahalle, Belde, İlçe, İl, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte Çanakkale'mizde ulaşılmadık yer bırakmayacağız. Kazanılan belediyelerimizin çok daha iyi yerlere gelebilmesi için gece gündüz çalışacağız ve Çanakkale'mizi 2023'e ve 2024'e hem belediyecilik anlamında hem de genel seçim anlamında düşlediğimiz noktaya inşallah getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Muzaffer Cirtel