Gökçeada İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ‘Kitap Kardeşliği Projesi’ kapsamında Türkiye’nin farklı yerlerin de ki okullar ihtiyacı olan öğrencilere kitap yardımında bulunmak amacıyla yaş sınırı olmadan yıpranmamış ve yırtık olmayan kitaplar öğrenciler ile buluşacak.

7 farklı ilde daha önce kitap eksiği okullarda öğrencileri kitap ile buluşturarak öğrenciler ile bağ kurularak Gökçeada’yı tanıtma fırsatı buluyorlar.
Yaptıkları kitap kardeşliği projesi hakkında bilgi veren Gökçeada İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Yeşiltaş, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ile bir proje yaptık. Öğrencilerle Tekirdağ’ı belirledik. Orada bir kardeş il gibi kitap göndereceğiz. Kitaplarda yaş sınırı yok çocuk ve yetişkin kitabı gidecek. Genç gönüllüler projesi kapsamında bir projedir. Bir hafta boyunca etkinliğimiz var. Bir hafta sonra topladıklarımızı göndereceğiz. Ardından tekrar bir belirlenen bir zaman zarfı aralığında bu sefer motorlarla tekrar götüreceğiz. 2023’e kadar sürmesini diliyoruz. Şuan 12 bin kitap bağışı yapıldı. Ankara, Yalova, İzmir, Mersin, Tekirdağ illerine gidip kitap bağışında bulunduk” dedi.

Damla Şener Okdaş