Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği’nin (ÇASAKÖDER) ‘Disiplinler Arası Karma Sergisi’ Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. 37 sanatçının farklı dallarda ortaya çıkardığı eserlerin yer aldığı sergi 30 Kasım Cuma gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
 Resim, ebru sanatı, tezhip, çini, cam yapımı, ahşap tasarımı, çavdar tasarımı, seramik, taş tasarımı, fotoğraf, çiçek tasarımı, makrome, mikro mozaik ve kırk yama gibi birbirinden farklı çalışmaların yer aldı.

Düzenlenen sergi hakkında bilgi veren Çanakkale Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği Dernek Başkanı Ayşegül Demir, “37 sanatçılık karma bir sergi yapıyoruz. ÇASAKÖR amacı da sanatçıları tek bir çatı altında toplayıp farklı disiplinlerle ortak çalışmalar yaptığımız bir köy projesidir. Truva Ören yeri yakınlarında büyük bir sanat köyü kurmak istiyoruz. Bunun içinde Çanakkale’deki her disiplinden sanatçıyı derneğimize çok hızlı bir şekilde üye oluyor. Şuan 140 üzerinde üyemiz var. Bugün 37 tane olmasının nedeni sadece sergi salonunun küçüklüğünden dolayı seçmek durumunda kaldık. Resim, ebru sanatı, tezhip, çini, cam yapımı, ahşap tasarımı, çavdar tasarımı, seramik, taş tasarımı, fotoğraf, çiçek tasarımı, makrome, mikro mozaik ve kırk yama gibi birbirinden farklı çalışmaların yer aldı” dedi.

Damla Şener Okdaş