Çanakkale’de yağmurlu günler geri geldi. Birçok vatandaş yağmura hazırlıklı olup şemsiyesini kullanırken, bazı vatandaşlar ise hazırlıksız yakalanıp yağmurda ıslandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabında gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 Kasım saat 21:00 ve 14 Kasım saat 15:00 arasında gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Vatandaşların da hazırlıklı olması için uyarıda bulundu.
Yapılan uyarıda ani sel, su baskını, yıldırımın oluşması muhtemel risk olarak sıralandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabında açıklanan bilgiye göre ‘Akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimlerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren Çanakkale’nin batı kıyıları Çanakkale merkez, Gökçeada, Eceabat, Ezine, Ayvacık, Bozcaada, çok kuvvetli(51-75 kg/ m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’ diye bilgi verildi.

Damla Şener Okdaş