Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde gerçekleştirilen “Biz buradayken fikirlerin hiç sönmeyecek” temalı yarışma sonuçlandı ve ödül olarak bir cumhuriyet altını sahibini buldu. 
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin “Biz buradayken fikirlerin hiç sönmeyecek” yazılı büyük bir afişi Gökçeada Belediyesinin duvarına astırarak sosyal medyada bir yarışma başlattı. Afişle fotoğraf çektirip paylaşanlar arasında en fazla beğeni toplayan paylaşıma da bir cumhuriyet altını taahhüt edilen yarışma sona erdi.
Düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü. Gökçeada Yeni Bademli Köy İlkokulunda görev yapan öğretmenlerinden Nazan Tuncer de oğlu Ahmet Tuncer’in afişin altında fotoğrafını çekerek “Bizde her saat Atatürk’ü gösterir” yazısı ile paylaştı. Nazan öğretmenin paylaşımının altına ödülü kazanması durumunda kendisi için değil okulu için kullanacağını belirtince ilgi yoğun oldu. Bu yoğun ilgide en çok beğeninin toplanmasını getirdi ve Ahmet Tuncer fotoğraflı paylaşım yarışmayı kazandı. Yarışmayı kazanan Ahmet Tuncer beraberinde annesi Öğretmen Nazan Tuncer, Okul Müdiresi Aynur Çubukçu Akyol, Öğretmen Kevser Akgüç ve Okul Aile Birliği Başkanı Naciye Kocadağ ile birlikte Başkan Ünal Çetin’i makamında ziyaret etti.
Yapılan yarışma hakkında bilgi veren Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “ Yarışmaya katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Bu tür yarışmalar farklı heyecan yaşadı. Güzel bir proje oldu. Bizde keyifli bir şekilde sonuçlandırdık. Yarışmayı Ahmet Tuncer kazandı. Ödülünü teslim ettik. Yeni Bademli Köyü İlkokulu aile birliğine bağışta bulundu. Tam yerine ulaştı Atatürk’ü sevdirmek koşulsuz ve onun ortaya koyduğu felsefeyi bütün insanlara anlatmak, bu felsefeyi öğrenmektir” dedi.

Damla Şener Okdaş