Türkiye genelinde olduğu gibi bugün Çanakkale’de de fidan dikme seferberliği olacak. Birçok noktada toplamda 205 bin fidan dikilecek.
 
Türkiye genelinde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak adına, 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11’de 81 ilde 2023 farklı lokasyonda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşacak.

Bugün Kemel Köyü’nde saat 11.11’de Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve beraberinde ki heyetin katılımıyla fidan dikilecek. Çanakkale genelinde ise Çanakkale’de merkezde 12, genel de ise 41 yerde 205 bin tane fidan dikilecek.

Orman Genel Müdürlüğü konu ile ilgili şu bilgiler verildi; “Ülke genelinde yürüttüğümü ağaçlandırma çalışmalarını Dünya’ya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek ve yapacağımız başvuru ile Guinness rekorlar kitabına girmek maksadı ile öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine, kısaca 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 81 ilimizde 2023 farklı lokasyonda aynı anda vereceğimiz startla 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız”

Mehmet Kuzey