Kaleköy Limanının hemen çıkışında bulunan foseptik deşarj borularının deniz dibinde olması gerekirken suyun yüzüne doğru kalkması nedeniyle Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’i harekete geçti.

Dalgıçlar ile yaptığı toplantıda destek sözü alan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra çalışmanın startını verdi. Foseptik deşarj borularının Kaleköy Limanının hemen çıkışında denize akmasından ve boruların bağlantılarının zamanla koparak yukarı kalkmasından dolayı koku kirliliği ortaya çıkıyor.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin başta olmak üzere belediye personelinin birçok elemanı ile birlikte gönüllü dalgıçlar Tuncay Deniz, Selim Konya, Tolga Kılıç, Abdullah Tuğral, Hakan Emeç ve Cemal Karakuş Kaleköy Limanında vinç ve borulara ağırlık yapmak üzere hazırlanan tonozları beklendi.  Tonozlar gelmesiyle beraber denize indirildi. Boruların uzatılacağı hat belirlenerek tonozlar belirlenen hat üzerinde dağıtıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Geçtiğimiz günlerde kara avcılığı ile yapılan bir toplantıda Gökçeada’nın kıymet verdiği uzun yıllardır kronikleşmiş Kale Köy deşarj hattı ile sorun noktasında hemen ertesi gün Gökçeada’da dalgıç olan arkadaşlarla toplantı yaparak bu işi nasıl çözebiliriz konusunda çalışmalar sergiledik. Bende bunun ardından tonozları ve boruları temin ederek, gerekli malzeme teminatı bittikten sonra bugün de tonozları indirip deşarj boru hattın Kaleköy açıklarında yaklaşık 36 metre ileriye kadar götürmeyi planlıyoruz” dedi.

Damla Şener Okdaş