Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 15 Aralık'ta yapılacak DSP 11'inci Olağan Kurultayı kapsamında gerçekleştirilen il kongreleri için Çanakkale’ye geldi.  Çanakkale’de bir otelde gerçekleştirilecek kongre öncesi Önder Aksakal basın açıklaması gerçekleştirdi.

TÜRKİYE MİLLETİ BÜYÜK BİR FERASETLE BİR ARAYA GELMİŞ, BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORLAR

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal yapmış olduğu basın açıklamasında,  Türkiye’nin en önemli illerinden birisine geldiklerini söyleyerek, “Bizim için Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık başlangıcı olan mücadelenin yapıldığı, yenilmez denilen ve üzerinde güneş batmayan imparatorluk denilen gücün Çanakkale Boğazı’na gömülerek yenilebileceğinin ispatlandığının gösteren bir ildeyiz. Yüz binlerce şehidimizin kanıyla oluşturduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100 yıl öncesinin hevesleriyle, 100 yıl sonra Kurutuluş Savaşı’nın, Çanakkale mücadelesinin rövanşını almak isteyenlere karşı hala daha bu mücadele devam etmektedir. Ülkemizin güneydoğusunda kullanmak istenilen yeni bir devlet yapılanmasına karşı, Türkiye milleti büyük bir ferasetle bir araya gelmiş, sırt sırta vererek bu mücadeleyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

MİLLİ DUYGULAR ÇERÇEVESİNDE DÜNYAYA KARŞI DİK DURUŞUNU GÖSTERMELİDİR
 Demokratik Sol Parti siyasi partiler yasası gereği 11’inci olağan kurultay sürecine girdiğini söyleyen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “İl kongrelerimizle birlikte devam ettiriyoruz. 15 Aralık tarihinde de 11’inci olağan kurultayımızı gerçekleştireceğiz. 34 yıl önce kurulmuş olan bir parti bu ayın 14’de de 34’üncü yılımızı kutlayacağız. Demokratik Sol Parti’nin kurucusu ve kuramcısı, büyük devlet adamı ve gerçekten en büyük milliyetçi-siyasetçilerden bir tanesi olan Bülent Ecevit de 5 Kasım tarihinde ölüm yıl dönümünde Ankara’da mezarı başında anılacak. Çanakkale’de Türkiye’ye önemli mesajlarda vermek isterim. Siyasetin genel çerçevesin bir kenara bırakarak, biraz önce bahsettiğim kentin kendine özgü konumuyla örtüşen bir dönemi yaşayan, Türkiye’de tüm siyasetin milli bir ortak payda da, milli duygular çerçevesinde dünyaya karşı dik duruşunu göstermelidir. Elbette yapılan yanlışlar yok mudur? 18 senelik AK Parti iktidarı döneminde yaşadığımız bugüne gelmemizin sebebi olan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ancak bizim yıllardır söyledik de biz dedik siz dinlemediniz bunun zevkini yaşama lüksümüz yok. Türkiye kadim bir devlet kadim bir devlet. Mutlaka gerek Amerikan emperyalizmine, gerekse Rusya’nın bölgemiz üzerinde kurgulamaya çalıştığı hakimiyetine karşı milli sınırlarımızı ve milletimizin bütünlüğünü koruyup kollamakla sorumlu olan bu yapının yalnız bırakılmaması gerekiyor. Biz demokratik sol parti olarak devletimizin dış güçlere karşı yürüttüğü her  türlü mücadelenin arkasında olacağımızı  buradan da belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.
 
İbrahim Akın Kazancı