Yıllardır Assos’ta yaşayan, yaprak üstüne minyatür çalışmalarıyla tanınan Hülya Kalaycı Unutur ‘Yapraklarda Troya Efsanesi’ isimli sergisi sanatseverler ile buluştu. Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 1-15 Kasım tarihleri arasında gezilebilecek.
 
Kuruması 1,5 yıl süren difenbahya yapraklarının üstüne Troya efsanelerinin işlendiği sergi büyük beğeni topladı. Troya savaşını 49 difenbahya yaprakları ile anlatan sanatçı Hülya Kalaycı Unutur, 1 buçuk yıl çalışmaları ile uğraştığını dile getirdi.

Hülya Kalaycı Unutur, “ Minyatür tekniği ile çalıştım. Altın varak ile yapılan bir çalışmadır. Sergi 15 Kasım’a kadar devam edecek. 16- 22 Kasım tarihleri arasında Troya Müzesi’nde tekrarlanacak. Vali beyin özel isteği ile yaptım. Troya yılı kapsamında özel bir çalışma gerçekleştirdim. Daha önce karma sergilere katıldım. Asos’ta sanat evim var orada 12 ay boyunca zaten sergileniyor. Bu eserleri bir buçuk yılda yaptım. Burada 49 adet çalışmam var. Mimar Sinan Güzel Sanatlar mezunuyum. 1999 yılında yaprak çalışmaya başladım ve hala çalışmaya devam ediyorum” dedi.

Damla Şener Okdaş