Türkiye genelinde milyonlarca ağaç dikmek için başlatılan kampanyaya Çanakkale’de büyük destek verecek. 11 Kasım’da 41 bölgede 300 bin civarında fidan toprakla buluşacak. 11.11 alışveriş çılgınlığı gibi vatandaşlar bu tarihteki fidan dikme kampanyasına da büyük destek verdi. Kampanyaya katılım o kadar büyüdü ki internet sitesi giriş yapmak bile zorlaştı.
 
Türkiye genelinde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak adına, 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11’de 81 ilde 2023 farklı lokasyonda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşturacak.

Bu büyük kampanaya Çanakkale’den de ilgi büyük oldu. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre;  ‘Geleceğe nefes 11 milyon fidan’ etkinliği yapılacak. Türkiye genelinde olduğu gibi  11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11’de üç saat süreyle fidan dikilecek. Çanakkale merkezde 12 yerde, il genelinde ise 41 yerde 205 bin tane fidan dikilecek. Fidanları kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar dikecek. Kurumlar da bu kampanyaya destek verecek.  

REKOR KIRACAK
Orman Genel Müdürlüğü ise dünyada büyük yankı uyandıracak olan bu kampanya ile ilgili şu bilgiyi paylaştı; “Ülke genelinde yürüttüğümü ağaçlandırma çalışmalarını Dünya’ya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek ve yapacağımız başvuru ile Guinness rekorlar kitabına girmek maksadı ile öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine, kısaca 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11 de 81 ilimizde 2023 farklı lokasyonda aynı anda vereceğimiz startla 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız.11 Kasım 2019 günü Genel Müdürlüğü taşra birimlerinin koordinasyonunda yürütülecek olup çalışmaların, valilikler, il milli eğitim müdürlükleri, askeri birlikler, il sağlık müdürlükleri, il emniyet müdürlükleri, belediyeler ve köy muhtarlıkları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecektir. Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir. Aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine tüm vatandaşlar davetlidir”
Damla Şener Okdaş