Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarını yok etmek için gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı’na, Çanakkale ruhunu ortaya koyarak destek olmak için AK Parti Meclis Grup Başkanvekilleri vasıtasıyla tüm belediyelerden ve il genel meclisi başkanlığından talep edilen olağanüstü toplantı çağrısına belediyelerden de karşılık gelmeye başladı. Kentin iki büyük belediyesi olan Çanakkale Belediyesi ve Biga Belediyesi, bu kapsamda meclis üyeleri ile birlikte olağanüstü toplanarak Mehmetçiğe selam gönderdi, harekâta destek oldu.
AK Parti Gençlik Kolları da bu çağrı ile birlikte kent merkezini bayraklara süsleyip, destek olurken kent esnafları da Çarşı Caddesi’ni bayraklarla donatarak harekâta asker selamı gönderdi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nda görevli güvenlik görevlileri de abide önünde selam videosu gönderdi.
AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, “Bu konuda gösterdikleri hassasiyet için, Çanakkale'den Mehmetçiğimize gönderilen ve gönderilecek destek için şimdiden tüm belediye başkanlarına, il genel ve belediye meclisi üyelerine, vatandaşlara ve esnafa teşekkür ederiz” dedi.
Bünyamin Nami Tonka