Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Gökçeada Müftüsü Adem Özsoy, gelen talepler doğrultusunda kısa bir süre içinde hazırlanan ve bugün hizmete açılan kuran kursun önemli bir eksikliği gidereceğini belirterek başta Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürü Canip Küçükoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış töreninde konuşan Gökçeada Müftüsü Adem Özsoy, “ Kuran kursumuzun açılışına hoş geldiniz. 20 Eylül Cuma günü sizlerin isteğiyle Gökçeada İlçe Müftülüğüne önceki okulun tahsisi yapılması üzerine biz hemen yeterli öğrenci bulma umuduyla ilanlarımızı yaptık. Akabinde 23 Eyül’de istediğimiz öğrenci sayısına ulaştık. Hemen inşaata başladık. 13 Ekim Pazar günü inşaatı bitirdik. Bugünde açılışını yapıyoruz. 4-6 yaş insanlın önemli bir dönemi içerisine alıyor. 4-6 yaş eğitimine çok önem veriliyor. Gökçeada’mızda bu büyük bir eksiklikti, hamd olsun bugün burada açılış yaparak bir eksikliği gidermiş olacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Gökçeada Müftüsü Adem Özsoy, Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürü Canip Küçükoğlu’na birer plaket sundu. Kurdele kesilerek kursiyer öğrenciler ve velileri ile birlikte içeri girilerek titizlikle hazırlanmış odalar tek tek gezildi. Kurs Hocası Merve Ergör, tüm kursiyer öğrenciler, velileri ile tek tek ilgilenerek bilgi verirken, İlçe Müftüsü Adem Özsoy de protokole bilgilendirme yaptı.

Damla Şener Okdaş