CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek, Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İl Başkanı Nejat Önder, Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve partililerin de yer aldığı basın toplantısında ilk olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Anafartalar Zaferi’nin önemine vurgu yaptı.
İl Başkanları toplantısının üçüncüsünü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Çanakkale’de gerçekleşeceğini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bu toplantıda Türkiye gündeminin değerlendirileceğini belirtti. Bingöl, 10 Ağustos’ta sabahın erken saatlerinden itibaren ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştireceklerini belirterek, “Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti için çok ama çok önemli. Anafartalar; bir destanının, bir tarihin yazıldığı yerdir ve dünya döndükçe de asla unutulmayacak. Anafartalar kahramanının ayak bastığı topraklarda, Sayın Genel Başkanımızla birlikte olacağız. Vatandaşlarımızla orada büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Bu tarihi bir an. Bu tarihi ana bütün vatandaşlarımızın tanıklık etmesini istiyoruz. Bu yer, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün şarapnel parçalarına maruz kaldığı, o saldırıları göğüslendiği yerdir. O topraklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarında nasıl bir deha olduğunu ortaya koymuştur. O dönemi yeniden yaşatmak, hafızalarımızı tazelemek çok önemli. Bu açıdan 10 Ağustos’ta hepimiz orada olacağız. Biz bunu çok önemsiyoruz” dedi.
Türkiye’nin içinden geçtiği bu süreçte, Anafartalar’ı, emperyalizme karşı verilen ulusal kurtuluş mücadelesini yeniden hatırlamamız gerekiyor. O dönemin savaş kahramanlarını her fırsatta hatırlamalıyız ve yeni jenerasyonlara o dönemin destan yazan kahramanlarını mutlaka ve mutlaka hatırlatmak, onların da o tarihi çok iyi bellemelerini sağlamamız gerekiyor” diyerek konuşmasını sürdüren CHP’li Bingöl, Mustafa Kemal Atatürk’ün ise son dönemlerde daha çok anılır olduğunu belirtti.
CHP’li Bingöl, “Biz her fırsatta Cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, özgürlüğüne, çok daha önemli olan parlamenter sisteme vurgu yaptığımızda belki zaman zaman çok fazla kendimizi anlatamamış olabiliriz. Zaman zaman hak etmediğimiz eleştirilere maruz bırakıldık. Ama 15 Temmuz’dan sonra artık herkes, her kesim, her siyasi parti dönüp bu şanlı tarihe ve Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının neler yaptıklarına, nasıl bir eser bıraktıklarına yeniden bakma ihtiyacı hissediyorlar. Bu da bizi son derece mutlu ediyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 101’nci yıldönümünde gerçekleştirilecek programı açıkladı.  Torun, “Hakimiyet sadece milletin değildir. Kayıtsız şartsız milletindir. Bu ifadenin bugünlerde ne kadar daha anlamlı olduğu ortaya çıktı. Tekrar Atamızın o uyarılarını ikazlarını, Türkiye Cumhuriyetinin geleceğiyle ilgili söylediği sözleri tekrar hatırlarsak ülkemiz geleceğine de güvenle bakmış oluruz. Türkiye’nin geleceğini garanti altına almış oluruz” dedi.
Torun 10 Ağustos günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla düzenlenecek törenin Anafartalar Köyü’nde saat 08.00’&de başlayacağını belirtti. Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği törende Kılıçdaroğlu’nun bir konuşma yapacağını anlatan Torun, ardından hep beraber Conkbayırı’nda saat 10.00’da Valilik tarafından düzenlenecek olan Anafartalar Zaferi’nin 101’nci yıldönümü kutlama törenine katılacaklarını söyledi.
 


Kaynak: Haber Merkezi