İş insanı olan Göksel ve Cüneyt Akdeniz, 12 mart 1997 tarihinde babaları Doğan Akdeniz adına Fevzipaşa Mahallesi’nde 5 Nolu Sağlık Ocağı’nı vatandaşların hizmetine sundular. O dönemde 5 bin 500 vatandaşa hizmet veren sağlık ocağının açılışı dönemin Valisi Ekrem Özsoy tarafından yapıldı. Ancak Göksel Akdeniz, uzun süre boyunca hizmet veren  5 Nolu Doğan Akdeniz Sağlık Ocağı’nın yerinde, 25 Eylül 2017 tarihinden itibaren kuran kursu olduğunu gördü. Bu durum karşısında şaşkınlık yaşayan Göksel Akdeniz düzeltilmesi için Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvuruda bulundu.
Göksel Akdeniz, yaptığı başvuruda, “12 mart 1997 tarihinde Çanakkale Valiliği ile babamın adının verilmesi şartı ile valilikle bir protokol imzaladık. Ancak 25 Eylül 2017 tarihinde 5 Nolu Doğan Akdeniz Sağlık Ocağı’nın yerinde kuran kursu bulduk. Ayrıca ölmüş olan babamın isminin olduğu tabelada immiş. Ben burayı alt gelir gurubunun yararlanması için yaptım. Benim kendi evimde kaloriferim hala yok ama ben o zamanlar bile vatandaş üşümesin diye onu bile yaptım.  Benim için asıl olan babamın adının yaşatılmasaydı. Bu durumda bu kadar parayı boşa mı harcamış oluyorum ? Benim anlayışıma göre yapılan çok yanlış. Bu yanlışın düzeltilmesi ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim” ifadelerine yer verdi.
Bu başvuru sonucu Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Merkez İlçe Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi binasının kiralık ve yetersiz koşullarda olmasından dolayı boşaltılmıştır.Devlet binasına geçildiği içinde isim değişikliği yapılmıştır.Yeni binanın asgari fiziki şartlara daha uygun olması,yerinin hekimlerin çalışma bölgelerinin içinde olması ve Milli Eğitim Müdürlüğüne  bağlı resmi bina olması yer değişikliğine etkendir.Komisyon kararıyla kabul edilmiştir.Şikayet sahibi ile görüşülerek konu ile ilgili bilgi verilmiştir”
Gelen bu cevap karşısında üzülen Göksel Akdeniz kardeşler babalarının adlarının yaşatılmasını, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
 
Bünyamin Nami Tonka