Başkan kaymakamın
Odasını bastı
 
Gökçeada ilçesin bir konuda çıkan anlaşmazlık nedeniyle aralarında gerginlik yaşanan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’nun makamını basarak odasına zorla girdiği belirtildi. Fiziki temasın da yaşandığı olay adliyeye intikal ederken İçişleri Bakanlığı’ndan müfettişlerin de ilçeye gelerek olayı soruşturduğu öğrenildi.
 
Türkiye’nin en büyük adası olan ve son zamanlarda gelen yerli ve yabancı turist sayısı ile adından söz ettiren Gökçeada, bu aralar en üst düzeyde iki yöneticinin kavgası ile sarsıldı. Alınan bilgiye göre; ilçedeki çöplerin toplanmaması nedeniyle Kaymakam Uzunoğlu ile Başkan Çetin arası açıldı. Sorunun büyümesi ve anlaşmazlığın devam etmesinden sonra geçen dönem MHP’den seçilen daha sonra İyi Parti’ye geçen ve geçen seçimde de CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak seçimi kazanan Başkan Çetin,  Gökçeada İlçe Kaymakamlığı’na gitti. Sinirli bir şekilde kaymakamın makam odasına giden Başkan Çetin, sekreter ve korumayı iterek Kaymakam Uzunoğlu’nun makam odasının kapısına sert vurarak içeri girdi.
Bunun üzerine olayla daha da büyüdü. İddiaya göre Başkan Çetin’in hem kaymakamlık çalışanlarına hem de Kaymakam Uzunoğlu’ya fiziki temasta bulundu. Olayın iyice büyümesinin ardından Kaymakam Uzunoğlu şikayetçi oldu. Olay adli mercilere intikal ederken, İçişleri Bakanlığı da müfettişler gönderdi. Hem kaymakamlık hem de belediye aynı bakanlığa bağlı olduğu için gelen müfettişler olayı tüm yönleri ile ele aldığı öğrenildi. Öte yandan olayla ilgili davanın ilk duruşmasının da önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi. Hem Kaymakam Uzunoğlu hem de Başkan Çetin’in duruşmaya katılması bekleniyor.

Mehmet Güler