Çanakkale’de ÇABİS 2016 yılından beri, 13 istasyon, 99 park ve 92 bisiklet ile hizmet vermekte. Ayrıca bu süre zarfı içerisinde ÇABİS üye sayısı 11 bin 472 kişiye ulaştı. 81 bin adet kiralama işlemi yapıldı. Akıllı kentler kapsamında Çanakkale ve Kepez Belediyesi arasından imzalanan protokolle ÇABİS, artık Kepez’de de  vatandaşların kullanımına sunulacak. İmzalanan protokol kapsamında  bugün Kepez’de 1 adet istasyon, 2 adat park alanı açılışı gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE İLE KEPEZ’İN HER YERİNİ KESİNTİSİZ ULAŞTIRMAYI SAĞLAYACAĞIZ

Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Bugün açılışını yapacağımız ÇABİS Kepez İstasyonları ile ÇABİS abonelerini Çanakkale ile Kepez’in her yerini kesintisiz ulaştırmayı sağlayacağız. Çanakkale ve Kepez artık et ve tırnak gibi oldu. Kepez’den Çanakkale’ye giden öğrenci kardeşlerimiz var, Kepez’den Çanakkale’ye işyerlerine giden vatandaşlarımız var. Yine ayrıca Çanakkale’den Kepez’e işyerlerine, hastaneler bölgesine, SGK’ya, diş hastanesine gelen hemşerilerimiz var. Hayatın her alanında beraberiz . Az sonra imzalayacağımız ÇABİS protokolüyle sadece akıllı bisikletleri Kepez’de kullanmak için hazırlanmış bir protokolü imzalamayacağız. Bundan sonrada Çanakkale Belediyesi ile Kepez Belediyesi birlikte atacağı ortak adımların ve 2 belediyenin birlikte yaratacağı sinerjiyle atacağımız imza protokolü bundan sonraki çalışmalarımızın da adımını atacağız” dedi.
Ardından konuşan Ülgür Gökhan ise , “ Bu gün burada kardeş belediyemizde yine ulaşım alanında işbirliği protokolü  imza töreninde beraberiz. Kepez Belediyesi ile toplu ulaşımda da beraberiz. İnşallah o ulaşım alanında da daha geniş işbirlikleri yapacağız. Ben başkanı teşvik ediyorum; ‘otobüs al’ diye teşviklerim var. Bu bağlamda nüfuslarımız artıyor. Bütün güzergahlarda yada bu güzergahlardaki ortak sorunları da birlikte  ilgili bürokratlarımız işbirliği içerisinde  çözme noktasında çaba gösteriyorlar. Bizim 2016 yılından beri Çanakkale’de uyguladığımız akıllı bisiklet sistemini Kepez’de de uygulamak için buradayız. Sayın başkanla bu konuda mutakambata varıldı. Çünkü biz zaten Güzelyalı, Dardanos’a planlıyorduk. Niye Kepez’de olmasın? Kepez zaten başlı başına bir akıllı bisiklet uygulaması yapılabilecek büyüklükte. Çanakkale ile Kepez’in artık birlikte olmasını engelleyecek hiçbir şey yok. Tam tersine Çanakkale’de çalıp, Kepez’de oturan,  Kepez’de çalıp, Çanakkale’de oturan binlerce insanımız var. Öğrenciler var, üniversitemiz var.  Her türlü yeniliği biz Kepez ile paylaşacağız. Geçen hafta Avrupa Birliği projesi gereği akıllı kentler üzerinde çalışmamız gereği Taragonaya gittik. Oradaki akıllı uygulamaları inceledik. Bizde burada o çaba içerisindeyiz. Akıllı kentler platformun bir üyesi olma yolunda ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muzaffer Cirtel