Yetkililer uyardı!
Çanakkale’de bu hafta boyunca hava sıcaklıklarının bölge genelinde artacağı ve mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yetkililer, sıcakların yüksek olması nedeniyle meydana gelebilecek sıcak çarpmaları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
Uzun süredir serin geçen hava, yerini sıcaklara bıraktı. Bu hafta aniden artan sıcaklar, etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan son açıklamada, bu hafta boyunca hava sıcaklıklarının bölge genelinde artacağı ve mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Çanakkale genelinde sıcaklığın 35 derece civarında olacağı belirtiliyor.
Hafta sonu Cumartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenilen serin ve yağışlı sistem ile birlikte mevsim normalleri üzerinden seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı ve mevsim normalleri seviyesine ineceği bekleniyor.
Bölgemizin kıyı kesimlerinde yüksek sıcaklıkla birlikte yüksek nem de bekleniyor. Yetkililer bu durum hissedilen sıcaklıkların yüksek olmasına neden olacağından meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi. Özellikle sıcaktan etkilenecek hastalığı bulunan vatandaşların daha dikkatli olması istendi. 
 
Arzu Baladur