Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklıyla hazırlanan Çanakkale Öğrenme Şenliği etkinlikleri Anadolu Hamidiye Tabyaları’nda yaklaşık 30’dan fazla sergi alanıyla ve birçok etkinliği ile vatandaşla buluştu. Açılaşa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programı Çanakkale Türküsü’nü işaret diliyle söylenmesiyle başladı. Program İl Milli Eğitim Müdür Ferhat Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla devam etti.
Ferhat Yılmaz yaptığı konuşmada, “Öğrenme Şenliği, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendirerek eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Öğrenme Şenliği, bireylerde kendini geliştirmek konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün keşfedilmesi ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Hayat boyu öğrenme farklı zamanlarda ve farklı yerlerde esnek, çeşitli ve kullanılabilir, yaşam boyu sürdürülebilecek olan öğrenme olarak tanımlanabilir. Birey hangi yaşta olursa olsun, eğitim seviyesi ne olursa olsun hayat boyu öğrenmenin bir parçasıdır. Yetişkin öğreniminin kutlanması yeni bir kavram değildir. Öğrenme Şenlikleri, dünyanın çeşitli yerlerinde yıllardır başarılı ile uygulanmakta olan ve hayat boyu öğrenme sürecine katkı sağlayan faaliyetlerdir.  Çanakkale Halk Eğitim Merkezimiz, bu bilinçle hareket eden, hedeflerini belirleyen bir kurum olarak 2019 yılında, mesleki ve teknik eğitimde 277 kurs, 5746 kursiyer, 570 farklı kurs, 11 bin 882 diğer kursiyer ve toplam 847 kurs ve 17 bin 628 kursiyer sayısına ulaşmıştır. Yılsonuna kadar hedefimiz il nüfusumuzun yüzde 10’unu Halk Eğitim faaliyetleri ile buluşturmaktır. Bu kapsamda halk eğitimi faaliyetlerinin tanıtılması, faaliyetler sonucunda oluşturulan eserlerin tanıtılması amacıyla yapmış olduğumu sergiye hepiniz hoş geldiniz.” İfadelerini kullandı.
Yapılan konuşmanın ardından Vali Orhan Tavlı ve berberindeki protokol hazırlanan stantları teker teker gezdi. Ayrıca program kapsamından halk oyunları gösterisi sergilendi.
Muzaffer Cirtel