12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonu tarafından Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Çanakkale Devlet Hastanesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği tarafından Atatürk heykelinin önüne çelenk bırakıldı.
Saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı söylendi. Törene hemşireler, sağlık memurları, emekli hemşireler, katılım gösterdi.
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası için konuşan Çanakkale Devlet Hastanesi hemşiresi Aysun Demirtosun, “Sağlık insanoğlunun vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu temel ihtiyaçlara cevap veren en önemli meslek gruplarının içinde biz hemşeriler yer almaktayız. Hemşirelik temelinde insan sevgisi şefkat, fedakarlık, bilgi ve beceri ile yoğurulmuş zor ama kutsal bir meslektir. Hemşire her ortamda ister hasta, ister sağlıklı olsun her yaşta ki bireye ailelere ve toplumlara bakım verir. Hemşire sağlığın korunması, yükseltilmesi, hastalığın önlenmesi, hasta, yaşlı, engelli ve yaşam mücadelesi verenlerin bakımlarını içerir. Hemşire sağlık politikaların belirlenmesinde, hastaların sevk ve idaresinde, eğitimlerde yer alır. Biz hemşireler toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı, nitelikli, güvenilir ve sağlık hizmeti almasında sorumluluk bilincinde ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında dahi olsa görevimizi yerine getirmekteyiz. Sağlık hizmetinin vazgeçilmez parçası olan önce insan diyerek halka hizmeti şear edinmiş, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabıur, özveri, gayret ve sevgiyle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşire meslektaşlarımın hemşireler haftasını kutlar, başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kortej eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdiler.
İbrahim Akın Kazancı