Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen, Çanakkale Valiliği uhdesinde, Kale Grubunun isim sponsorluğunu yaptığı Kale Çanakkale Bisiklet Festivali’nin “Troya” etabı startına; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Kale Grubu yetkililerinin katıldı.
Start verilmeden önce konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı; Saygı değer doğaseverler, bisiklet severler, Çanakkale’mize hoş geldiniz. Hedefimiz Troya Müzesi. Troya’ya selamlar, hayırlı sürüşler. Kolay gelsin hepinize.” İfadelerini kullandı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start verildi. 2 ayrı kıtada tarih ve doğa ile iç içe bisiklet sürecek olan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplamda 2 bin 500 katılımcı Tarih, doğa ve sporu bir arada yaşayacak. “Troya” etabı geçtiği bu güzergâh, geçtiğimiz Ekim ayında açılan Troya Müzesi’ne de ev sahipliği yapmasından ötürü yeni bir cazibe noktası olarak öne çıkıyor.  Bisiklet etabının sonuncusu ise Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşecek.  Etap sonunda katılımcılara Namazgâh Tabyası önünde ödüller ve katılım belgeleri dağıtılacak. Toplam 122 kilometrelik bu özel turda bisikletçiler, 113 tarihi ve turistik noktanın arasından geçiş yaparak binlerce yıllık tarihe ve kültürel mirasa tanıklık eden benzersiz bir parkurda sürüş deneyimi yaşayacak ve ülkemizin en özel bisiklet festivalinin bir parçası olacak.
BİSİKLETÇİLERDEN TAVLI’YA ŞİKAYET
Startın verilmesinin ardından Balıkesir’den gelen bir grup bisiklet sever Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya şikayette bulundu.  Bir halk otobüs şoförünün onları sıkıştırmaya çalıştığını söyleyen grup, “Öğle saatlerinde halk otobüs sıkıştırdı bizi. Yanımızdan hızlıca, silme geçti. Grup halinde sürüyoruz, neden bizi böyle tehlikeye atıyorsun dedik. Bizi önce eziyordu, sonrada sopa alarak kovalamaya başladı.” İfadelerini kullandı.
Nazif Cemhan Şen