Çanakkale Belediyesi Mayıs ayı toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı.Gerçekleşen meclis, üyelerin yoklaması ile başladı. Meclis toplantısının gündeminde Çiftçi mallarını koruma kurulu meclis üyesi seçimi yer aldı ve stratejik planlama komisyonu kuruldu.

İki meclis üyesinin oybirliği ile izinli sayıldığı toplantıda, Fadıl Başar’a da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından Fahri Hemşerilik Beratı verildi. Türkiye ve Macaristan tarihi miras kardeşliği, Çanakkale ve Topolca şehirleri arasında da kardeş kentliğe taşıyan sürecin ilişkileri kuran ve iki kent arasında gönül bağı oluşturmak adına yoğun çabalar sarf eden Fadıl Başar, belediye meclisinin oybirliği ile alınan kararı gereğince fahri hemşerimiz oldu. Başar’ın Çanakkale adına Macaristan’da büyük işler yaptığını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gündem dışı konuşmalarında; “Türkiye Macaristan arasında birçok iş insanına ciddi destekler sundu. Bütün bürokrasiyi tanıyan bir kardeşimiz. Sonunda Çanakkale ile Macaristan Tapolka arasında kardeş kent durumunu sağlamış oldu. Kabul ederse kendisine bu rozeti takdim etmek istiyoruz” dedi. Verilen rozetten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Fadıl Başar ise; “Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Beni buna layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Macaristan’a ilk ticaret için gittim. Mali müşavirlik bürosu kurduk. Ve hala bu şekilde işlerimizi sürdürüyoruz. Çanakkale ve Macaristan arasında güzel bir köprü kuruldu. Benimde bir katkım olduysa ne mutlu” dedi. Çanakkale Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu, yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. AK Parti Grubu adına söz alan Esra Yüksel de Başar’a hoş geldiniz dedikten sonra “Çanakkaleli olmak ayrıcalıktır” diye konuştu.
Öte yandan ilk defa meclis üyelerine ve konuklara Diyetisyen Didem Güner tarafından hazırlanan diyet yiyecekler ikram edildi. Yapılan meclis toplantısında Stratejik Planlama komisyonu oluşturuldu. Mahalle ve köy muhtarlığına yapılacak hizmetler belirlendi. Çevre temizliği işleri için araç kiralama hizmet alımı işinin süresi belirlendi. Belediye meclisinin meclis imar komisyonuna havale edilen Çanakkale Uygulama revizyon yapılması teklif edildi.

Damla Şener