Artik Çanakkale Dardanelspor futbol Kulübü bogazin serin sularina gömdügümüze göre; Çanakkale tarihini ve ismini futbol takimi ile birleştirerek, Dardanel şirketinin marka degerini yükselten senelerce reklamini yapan şirket futbola verdigi destek sayesinde devletin kendisine sagladigi maddi imkanlardan yillarca faydalandi.” dedi.
Uzun zamandir liglerdeki kötü gidişine devam eden Çanakkale Dardanelspor, geçtigimiz gün Bozcaadaspor ile oynadigi karşilaşma sonucu Süper Amatör Lig’e düştü. Bu olay üzerine 17 Gençlik taraftar grubu kulüp binasi önünde basin açiklamasi düzenledi. Yapilan basin açiklamasi sirasinda polisler güvenlik önlemi aldi. Basin açiklamasini 17 Gençlik taraftar grubu tribün lideri Birol Çetin gerçekleştirdi. Birol Çetin, artik son raddeye geldiklerini söyleyerek, “Son olarak ilçe takimimiz olan Bozcaadaspor play-off da elenerek Süper Amatör Lig’ine düştük. Artik oyunun bittigi yerdeyiz. Çok uzun süredir devam eden kötü gidişin son düdügü Bozcaadaspor maçi olmuştur.” Ifadelerini kullandi.
HEP DESTEK TAM DESTEK
 17 Gençlik taraftar grubu tribün lideri Birol Çetin, 17 Gençlik taraftar grubu olarak takimlarini sürekli desteklediklerini söyleyerek, “Çocuklugumuzu, gençligimizi, ugruna hayallerimizi feda ettigimiz Çanakkale Dardanelspor’un düştügü bu durum bizleri kahretmektedir. Bizler 17 Gençlik taraftar grubu olarak ülkemizin en ücra köşelerine takimimiz desteklemek, Çanakkale ismini ve bayragini taşimak için kilometrelerce yollar gidip türlü türlü cezalar çekip, bedellerini yeri geldi hayatimizla ödedik. Ancak Çanakkale isminden, armasindan ve taşidigi degerden Hiçbir zaman vazgeçmedik. Iç saha veya deplasman fark etmeksizin başarili ve başarisiz zamanlarda takimimizin her zaman yaninda arkasinda olduk. Uzun bir süredir kanser olmuş bir spor kulübünü ayaga kaldirmak için çok çaba sarf ettik. Kötü yönetimler ve maglubiyetler neticesinde seri bir şekilde liglerden düştük. Bu yaşananlara ragmen bizler 17 Gençlik taraftar grubu kuruluş parolamiz olan dillere pelesenk olmuş ‘Hep destek tam destek’ sloganimiza yakişir bir şekilde şehrimizi kenetleyip, Çanakkale halkimiza vermiş oldugumuz sözümüzü sonuna kadar tuttuk.” Ifadelerini kullandi.  
ARTIK OYUNUN BITTIGI YERDEYIZ
Bir zamanlar Çanakkale Dardanelspor’un büyük takimlara kök söktürdügünü söyleyen Birol Çetin, “1996-1999 yillari arasinda 3 yil boyunca Süper Lig'de mücadele etmiş, Süper Lig'in 4 büyüklerine kök söktüren, alt liglerde ise dönemin en iyi şehir takimlari olan Eskişehirspor, Göztepe ve Sakaryaspor gibi takimlarla kiyasiya rekabet etmiştik. Iyi günlerinde yaninda oldugumuz gibi kötü günlerinde de arkasinda olarak kulübümüzü tekrar ayaga kaldirmak için türlü türlü fedakarliklar yaparak, çabalar sarf ettik. Bizler sürekli 17 Gençlik taraftar grubu olarak bu takima gönlümüzü, ruhumuzu verdik dememize ragmen geldigimiz durum ortadadir. Süper lig takimlarinin bir dönem en önemli futbolcu yetiştirme yeri olan aralarinda; Mehmet Topal, Selçuk Inan, Hasan Kabze gibi isimlerin oldugu kulüp BAL Ligi'nde mücadele etmesi bizleri derinden yaralasa da bizler destegimiz sonuna kadar verdik. Son olarak ilçe takimimiz olan Bozcaadaspor play off da elenerek Süper Amatör Lig’ine düştük. Artik oyunun bittigi yerdeyiz. Çok uzun süredir devam eden kötü gidişin son düdügü Bozcaadaspor maçi olmuştur. Aralarinda Çanakkale Dardanelspor emegi geçen agabeylerimiz bulunmaktadir. Bu kişilere karşi hiçbir şekilde gönül kirginligimiz bulunmamaktadir. Bizler onlara haklarimizi sonuna kadar helal ediyoruz. Ancak başta başkan, yönetim kurulu ve futbolcu topluluguna bu takimin bu hale gelmesinde kim varsa bilsin ki sizler sadece küme düşmediniz. Bizleri ve bu kendi canli canli topraga gömdünüz.” şeklinde konuştu.
HAKKIMIZI HELAL ETMIYORUZ
Birol Çetin takimi bu duruma sokanlara haklarini helal etmediklerini söyleyerek,  Çanakkalespor’u taraftarlara geri verilmesi gerektigini söyledi. Çetin, “Çanakkale Dardanelspor’u  bu hale getirenlere hakkimizi helal etmiyoruz. Artik Çanakkale Dardanelspor futbol kulübü bogazin serin sularina gömdügümüze göre; Çanakkale tarihini ve ismini futbol takimi ile birleştirerek Dardanel şirketinin marka degerini yükselten, senelerce reklamini yapan şirket futbola verdigi destek sayesinde devletin kendisine sagladigi maddi imkanlardan yillarca faydalandi. Çanakkalespor’a sponsorluk yapmiş bu markanin artik Çanakkale'nin sporuna utanç vermekten başka bir şey katmadigini hepimiz görmekteyiz. Çocukluk aşkimiz, namusumuz gibi gördügümüz takimimizin sizin gibi Çanakkale ruhundan habersiz kişiler tarafindan yönetilmesini artik istemiyoruz. Futbol ve sosyal sorumluluk projeleri adi altinda kulübe tahsis edilen mülkleri derhal terk etmenize 1966 yilinda kurulmuş bizlerin olan Çanakkalespor’umuzu bize geri vermeniz talep ediyoruz. Bu utanç halkin degil, siz kulübü yönetenlerindir.” dedi.
Basin açiklamasi sonrasi 17 Gençlik taraftar grubu,  kulüp binasinin giriş kapisini önüne üzerinde ‘Ruhsuzlar’ yazan siyah çelenk birakildi.
 
Nazif Cemhan Şen