Fuarda öğrenciler birbirinden farklı projeler ile fuara katıldı. 20 projenin sergilendiği fuarda 40 öğrenci katıldı. 20 öğretmende öğrencilere danışmanlık yaptı.
Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bahçesi’nde yapılan fuarda birbirinden farklı projeler yer aldı. Yapılan fuara öğretmenler, öğrenciler ve veliler ilgi gösterdi.

Yaptıkları çalışmadan mutlu olduklarını ifade eden Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel sınıf öğrencisi Beser Yarıcı, “Ben Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyorum. Biz bilim fuarımda yakma ile katıldık. Ürünleri yakıyoruz. Süsleme bölümündeyiz. Önce çiziyoruz sonra yakıyoruz ve vernikliyoruz. Sonra bu hale geliyor. Öğretmenimiz Murat Demir oda bize yardım ediyor. Ben 2016 yılından beri yapıyorum. Bunlar satılırsa ne mutlu biz” şeklinde konuştu.

BİRLİKTE DAHA YENİ ÜRÜNLER ORTAYA KOYABİLECEKLERİNİ ÖĞRENDİLER

Öğrencilerin birlikte hareket ettiklerinde daha yeni ürünler ortaya koyabileceklerini öğrendiklerini söyleyen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje Yöneticisi İbrahim Ergün, “Bilim fuarımız öğrencilerimize heyecan kattı. Fuarda 20 tane proje sergiliyoruz. Bunların 10 tanesi tasarım geliştirme, 10 tanesi de araştırma sonuçlandırma projesidir. Meslek lisesi olduğu için bölümler arası birlikteliği de gerektiren bir çalışma oluyor. Örneğin mobilyacı ile elektrikçiyi birlikte çalışarak elektrik üretimini gerçekleştirdiler. Bu da öğrenciler arasında ki koordineli çalışmayı gerektiriyor. Öğrencilerimiz bu çalışmanın sonucunda kendilerinin ürete bileceği bir bilgi ulaştı. Birlikte hareket ettiklerinde daha yeni ürünler ortaya koyabileceklerini öğrendiler” diye konuştu.

PROJELERİMİZİ İNCE ELEDİK SIK DOKUDUK

Desteklenen okullar arasına girmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Saffet Uzel, “20 projemiz var, 20 proje için 40 tane öğrencimiz, 20 tane de danışman öğretmen arkadaşımızı belirledik. Bunlar projelerini altı ay süresi içinde çalışmalarını devam ettirdiler. Bugün de itibariyle sonuçlandırdık. Fuarımızı açtık. Bu projelerimizden 10 tanesi tasarım geliştirme, 10 tanesi de araştırma sonuçlandırma olmak üzere seçtik. Gündem yoğun ama öğrencilerimiz de bu yoğunlukta hiçbir çaba ve özveriden kaçmayarak sonuçlandırdılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Çanakkale’de bu yıl desteklenen okul sayısı çok fazla değil. Bu desteklenen okullar arasına girmekten dolayı çok mutluyuz. İnce bir araştırma ile uygun görüldü ve bizim okulda seçildi. Projelerimize gerçekten ince eledik sık dokuduk. Meslek lisesi olmasının okulumuzda üretim zaten her alanda var. Devamlı dışarıya da iş yapıyoruz. Etkinliğimizi bir günlük olarak planladık” dedi.

Damla Şener