HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Biga Belediyesi Hizmet-İş Sendikası Temsilciliği tarafından belediye işçilerinin katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama yapıldı. Biga Belediye Başkanı AK Parti'li Bülent Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, Biga Belediyesi Hizmet-İş Sendika Temsilcisi Davut Aydın ve belediye çalışanlarının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

1 Mayıs'ı hep birlikte coşkuyla, heyecanla kutladıklarını belirten HAK-İŞ Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, "Türkiye'nin dört bir yanında emekçilerin taleplerini gür bir sesle haykırmak için alanlardayız. HAK-İŞ olarak 2007 yılında kitlesel olarak örgütlenme sürecini başlattığımız taşeron iş yerinin kadrolu mücadelesi için sendikal örgütlülüğü sağlamak gerektiğini ortaya koymuş ve taşeron şirketlerde çalışan tüm emekçilerin kadro mücadelesini fiilen başlatmıştık. Bir milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu, geçici ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerini uzattık. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara 'Örgütlü ol sendikalı ol HAK-İŞ'li ol' diyoruz" dedi.

Hizmet-İş Temsilcisi Davut Aydın ise "Türkiye'nin işçileri, memurları, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Hak-İş Sendikası Biga Belediyesi İş Yeri Temsilcisi olarak tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladığını söyledi.


Kaynak: İHA