Saat 11.00 -19.00 arasında yapılan etkinlikte şişme oyun parkları, animasyonlar, sahne gösterisi, sokak oyunları ve spor aktiviteleri gibi bir birinden renkli ve eğlenceli oyunlar çocuklar ile buluştu.
Etkinliği ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan ve üyeleri voleybol maçı yaptı. Ortaya eğlenceli görüntüler çıktı.
Ülkenin geleceği çocuklarımızdır diyen CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’ncu yılını kutluyoruz. Bu bayram çocuklarımıza ve gelecek nesillere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bir bayram. Bugün çocuklarımız özgürce burada Çanakkale Belediyesi’nin açmış olduğu sivil toplum kuruluşları ile eğleniyorlar. Gayet güzel bizde dolaşıyoruz. Bugün çocukların günü bizde gönüllülerince eğlensinler. Çünkü bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır” dedi.

HERKESİN BAYRAMI KUTLU OLSUN
Ülkenin yaranına alınacak yasaların çıkarılması ve halkın temsilcilerinin bir arada ülkenin geleceği ile kararlar alması son derece önemlidir Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün Çanakkale halkına ve Türkiye Cumhuriyeti’nde ki bütün yurttaşlarımıza kutlu olsun. Çok önemli bir bayram. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılması ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram ilan ettiği ve aynı zamanda çocuklara hediye ettiği bir gün dolayısıyla milli egemenlik milletindir diye bir düstur var. Gerçekten de parlamenter sistemde yanı halkın temsilcilerinin oluşturduğu bir mecliste ülkenin yönetimi, ülkenin yaranına alınacak yasaların çıkarılması ve halkın temsilcilerinin bir arada ülkenin geleceği ile kararlar alması son derece önemlidir. Bu noktada meclisimizin bir diğer adı da gazi meclis çünkü meclis kurulduktan sonra İstiklal Savaşı kazanılmıştır. Ülkenin bağımsızlık mücadelesi verildiği dönemde açık olan bu mücadele de ön alan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında elbette ki başkomutanlığında, ülkenin bağımsızlığının kazanıldığı süreçte görev yapmış bir meclis dolayısıyla biz bundan dolayı milletin egemenliğini ifade eden parlamentonun meclisin üstünlüğünü savunuyoruz ve parlamenter sistemi savunup bunu ele alıyoruz. Tek adam değil parlamenter rejimi savunuyoruz. Onun için bu gün bizim için anlamlıdır. Herkesin bayramı kutlu olsun” dedi.

Damla Şener