. Önceki gün Çanakkale'deki büyük kortej yürüyüşü yapan dünya çocukları, bugün İskele Meydanı'nda Halk Dansları Gala Gösterisi yapacaklar.  Renkli görüntülere sahne olacak olan gösteride, her ülkenin çocukları kendi yörelerine ait dans gösterisi yapacak.
 
 
Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Çanakkale Valiliği ve ÇAFAD ortaklıyla 2. Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali büyük kortej yürüyüşü ile start aldı. Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Gürcistan, Kazakistan, Osetya, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Makedonya, KKTC ve Türkiye olmak üzere toplamda 13 ülkeden gelen 780 miniğin katılımıyla Golf Aile Çay bahçesini önünden başlayan büyük kortej yürüyüşü, Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda son buldu. Buraya gelen dans grupları 23 Nisan günü düzenleyecekleri dans gösterilerinden mini bir performansı vatandaşlara izletti. Gösterilerin devamı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İskele Meydanı’nda izleyiciyle buluşacak.
Festival boyunca halk dansları toplulukları çatısı altındaki çocuklar, eğitmenler ve katılımcılar zengin Anadolu kültürünün, barış ve sevginin önemli bir boyutunu teşkil eden Troya’yı ve bölgenin kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayacak.
 
Nazif Cemhan Şen