Taner Mutlu,  31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Cumhuriyet tarihinin en genç muhtar adayı olmuştu. Mutlu, 17 yaşındayken 31 Mart günü, yani seçimin yapılacağı gün tam 18 yaşına girmesi onu Türkiye’de en genç muhtar adayı olarak gündeme oturmasını sağlamıştı. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, geçtiğimiz gün yayınlanan ‘Al sana Endülüs!’ adlı yazısında Taner Mutlu’yu tekrardan gündeme taşıdı. 
Bahsi konu geçen yazının bir kısmında Yılmaz Özdil, “ Bu maddi imkanlar, beleş turistik seyahatler ve sarayda gördükleri izzet ikram sayesinde, muhtarlık kıymete bindi, cazip hale geldi. Bu yüzden, 31 Mart seçimlerinde muhtar adayı patlaması yaşandı.Tarihte görülmemiş sayıda muhtar adayı çıktı. Afyon'da 15 seçmenli köyde mesela, dört muhtar adayı vardı! Samsun'da yaz aylarında 30, kış aylarında sadece dört kişinin yaşadığı köyde, dört muhtar adayı çıktı. Gaziantep'te 437 mahalle var, beş binden fazla muhtar adayı yarıştı. Almanya'dan gelip muhtar adayı olanlar çıktı. Karı koca, baba oğul, anne kız muhtar adayı olanlar çıktı.17 yaşında olup, tam 31 Mart'ta 18'ine basacak muhtar adayları vardı.” İfadelerine yer verdi.
Bunun üzerine Cumhuriyet tarihinin en genç muhtar adayı olana Taner Mutlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yazılan bu yazıya tepki gösterdi. Mutlu, yazısında şu ifadelere yer verdi; “Yılmaz Özdil’in 10 Nisan 2019 tarihinde ‘Al sana Endülüs’ yazısında şahsıma ve Atatürk’ün ‘tek umudum gençliktir’ dediği, Türk gençliğine yaptığı ithamlardan dolayı bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Ben 31 Mart 2001 doğumluyum. Bu seçimde ilk oyumu kullandım ve muhtar adayı oldum. Muhtar adayı olmamın sebebi kendime olan güvenim ve yaşadığım şehrin demokratik, sosyal yapısından ve çağdaş gelişmiş bir şehir olmasından dolayıdır. Kendi adına idealler ve hedefleri olan bir bireyim. Sizin 25 Nisan 2018’de yazdığınız ‘gençlerin oy kullanmasını istemiyorlar’ başlıklı yazınızda dediğiniz gibi; ‘2000 doğumlular sembolik sorumluluğunuz var. En genç seçmensiziniz siz ama aynı zamanda Türkiye’nin son şansınsınız’ dediniz. Bugünkü yazınızda ise bize parmak sallayanlardan ne farkınız olduğunu sormak istiyorum. Küçümsenmem 18 yaşında olmam ise ben Çanakkaleliyim, 14-15 yaşında şehit olanların diyarından. Yok o değil de muhtar olmam ise 18 yaşında muhtar olmam kimse temsil edememek midir? Bütün Türk gençleri ve muhtarları aynı kefeye koymanız tıpkı şuna benziyor; 3 maymun oynayan gazeteciler ile sizi aynı kefeye koymaya benziyor.”

İbrahim Akın Kazancı