Çanakkale Belediyesi, belediyecilik görevini yapmasına rağmen bölgedeki vatandaşlara borç çıkartıyor. Cadde ve sokaklarda yapılan yenileme çalışmasının ardından o bölgedeki konut ve işyerlerine borç çıkartıyor. Bu konuda çok büyük şikayetler devam ederken, belediye çıkarttığı borcu da bildirmiyor ve vatandaşlar tesadüfen öğreniyor. 
Evinin borcunun olduğunu tesadüfen öğrenenlerden biri de Zeynep Afşar. 40 yıllık esnaf olan Afşar, bir bankaya kredi başvurusundan bulup teminat olarak evini gösterince belediyenin son ödeme tarihi 31 Kasım olan 299 borç çıkardığını öğrendi. Belediyenin eve şerh koyması nedeniyle kredi de alamayan Afşar, bunun üzerine belediyeye dava açtı. Şimdiye kadar borçları olduğuna dair bir bilgilendirmenin de gelmediğini belirten Afşar, "Milletvekillerine de yazdım kimse yardımcı olmadı. Borcumun son ödeme tarihi gelecek ayın sonu olmasına rağmen neden şerh konuluyor. Bu konuda mağdurum." dedi. 
BELEDİYE GELİRLERİ KANUNUNA AYKIRI 
Konuyu Çanakkale Valiliği'ne de taşıyan Afşar, kanunda böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Kanunda şu bilgilere yer veriliyor: "Satış,ü hibe ve tranpa gibi  devir hallerinde ferağ sırasında o tarihe kadar ödenmemiş taksitler peşin olarak tahsil olunur. Harcamalara katılma payına tabi gayrimenkullerin listesi belediyelerce ilgili tapu dairelerine bildirilir. Bu garyrimenkullerin satış, hibe ve trampaları halinde tapu dairesi payın tahsilini sağlamak üzere, belediyeyi  haberdar eder ve pay ödenmedikçe intikal işlemi yapılmaz. "
 


Kaynak: Haber Merkezi