CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından sözlü şiddete uğraması ile Türkiye gündemine oturan AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, ilk defa röportaj verdi. Ömercioğlu, olaydan CHP'li kadınların kadına şiddeti desteklemesine üzüldüğünü belirterek konuşmasına izin verilseydi, Çanakkale Belediyesi'nin resmi araç ve personelinin CHP delege seçimlerine katılmasını gündeme getirmek istediğini söyledi.

Çanakkale Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu'ya yaptığı şiddet gündeme bomba gibi düşmüştü. Çanakkale sınırlarını aşıp Türkiye gündemine oturan olayda Başkan Gökhan'ın, Ömercioğlu'nun CHP'nin iç işlerindeki bir sorunu belediye meclisine taşıdığı için konuşturtmadığını belirterek kendini ve yaptığı şiddeti savunmuştu.
İlk defa bir gazeteye röportaj veren Ömercioğlu o gün konuşmasına izin verilseydi asıl belediyeyi ilgilendiren konuyu gündeme getirmek istediklerini belirtti. Ömercioğlu, "Bir konuşma sen şöyle yapmışsın diye başlamaz.  Bir girişi vardır konuşmanın adap olarak sonra genişlemesi ve neticesi vardır.  Konuşmaya başladığımızda öncelikle CHP’nin iç işlerinde olan bazı şeylerin  her ne kadar başladıysak da  benim artık mecliste yaşadığım  bundan önce de izlediğimiz birçok olaydan dolayı.  Belge ver resimler ile gidiyorum. Telefonuma bakmayı bile bazen Belediye Başkanı yanlış algılıyor ama bu konuşmanın neticesinde geleceğim olay, Belediye’nin araçlarının bir fiil delege seçimlerinde kullanıldığı. Bu resmi bir araçtır kullanamazsınız.   Belediye Meclis üyesi olarak beni bunu orada sorma hakkım var.  İkincisi Belediye’nin bizzat kadrolu elemanını, delege seçimlerinde masa başında, videolarla çekilen dışardan çekimleri, oylamaları izlediği resimleri var.  Bu belediye elemanının bir partinin  kendi delege seçiminde kullanılması, masaya oturturup, kameralarla izletilmesi veya hangi kimse kime oy verdi gözetmenliği yaptırılması  benim belediye meclisinde sorgulayabileceğim konular.  Belediye Başkanımız Belediye Meclisinde Gündem dışı konuşur.  Her ne kadar dese de oradan gelen olayların yansımaları Çanakkale’nin elinde de şu anda fersah fersah dağılıyor. Bunu biz kendimiz yapmadık.  O gün de söyledim bugün de söylüyorum.  Ama ortaya dağılan, yayılan kendi partilileri tarafından etrafa yayılan bu video kasetlerinin bizzat görüntüleri ile belediye malının, belediyenin işçisini orada kullanılması belediye meclisinin gündemi olduğu için ben o gün gündeme getirmek istemiştim ancak, Ahlaklı olun ki benim ahlakımı Allaha şükürler olsun ki Çanakkale Halkı biliyor.  Orada tehdit yapması da kayıtlarda mevcut.  Ama Başkanımızın unutma huyları var. Daha önce de bazı olayları sanki kendisi gündeme getirmemiş gibi ortaya koydu ki bu da çok yanlış bir olay.  Yani o gün o meclisin konusuydu, meclisin gündemiydi. Zaten kendileri bu video kayıtlarını çıkartmıştı. Yine de isterlerse ben de kayıtları onlara gönderebilirim."

ÖZÜR BEKLİYORUZ
 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yaptıklarından dolayı hala özür beklediklerini de belirten Ömercioğlu, şimdiye kadar bir özür dilemediğini söyledi. Ömercioğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Benim CHP’nin iç işleri ile ne işim olur. Bana ne.  Zaten Çanakkale bunu biliyordu ben mecliste söylesem ne olacak.  Artık olaylar bitti bir dahaki toplantı ne olur bilemem ama bizim beklediğimiz. Belediye Başkanının yapmış olduğu yaptığı hareketlerden dolayı bir özür bekliyoruz.  Benden de hala özür dilemedi. "

EN ÇOK CHP'Lİ KADINLARA ÜZÜLDÜM
Olaydan sonra birçok kesimden destek aldığını belirten Ömercioğlu, olayda en çok CHP'li kadınların bir kadına şiddeti desteklemesine üzüldüğünü söyledi. Yaptıkları alkışın en çok kendisini incittiğini belirten Ömercioğlu kadınlara sitemini şöyle aktardı, "Bunu çok açık yüreklilik ile söylemek istiyorum ki  Belediiye Başkanının yapmış olduğu olayları bundan önceki tartışmalarımızda da gözlendi.  Belediye Başkanının gündem dışı konuşmalarını hepimiz biliyoruz.  O zaman Belediye Başkanının da gündem dışı konuşmaması gerekir.  Hatta Belediye Maclisin ilgilendirmeyen konuları, siyaseti oraya karıştırmaması gerekir.  Bunların hepsini Ayhan Gider Vekilimiz ortaya koydu.  Ancak Belediye Başkanının yapmış olduğu hareketlerdeki duyarsızlık, hakaretler, çıkışlar,  bir anlamda bu böyle diyorsun.  Ama ben Başkan Gökhan’a destek çıkan kadınlara hayret ettim.  Ama oraya çıkıp da alkış tutan kadınları denetlenmiş kıta vasıfı ile yapılan hareketler olarak görüyorum.  O kadınlar adına da çok üzülüyorum.  Çünkü güye bu CHP’li kadınlar oraya çıkan kadınlar alkış tutuyorlar.  Bana da en çok bu koydu.  Yani bu insanler en ufak bir hanımın  yarasında aman biz buna deva olalım diye bağrışan kadınlar, Belediye Başkanının sus, sesini kes, mikrofonunu keserim  sözlerine karşılık çıkıp da Başkana alkış tutmaları, bundan sonra yapacakları her eylemin göstermelik ve siyasi olduğu, poz ve tiyatro olduğunun göstergesidir."
Röportajın sonunda  Ömercioğlu, Cumhurbaşkanı'nın verdiği desteğe teşekkür ederek, bu olayla ilgileneceğini hiç aklında olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanının konuyu gündeme getireceğini de hiç beklemiyordum ve bu hassasiyetinden dolayı kendisine teşekkür ederim." dedi.
 
Haber: Mehmet Güler-Damla Şener