Çanakkale CHP üyeleri olan Telat Koç ve Türker Savaş parti içerisinde aktif rol almak istediklerini belirttiler. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde yapılan açıklamada Telat Koç,  
ülkede gerçek demokrasiyi hayata geçirme sorunu olduğunu belirtti. Koç açıklamalarının devamında şunları söyledi, “Aslında ülkenin kuruluş felsefesine baktığınız çözüm mantığı var. Hayatta en doğru yol gösterici bilimdir, fendir’ diyerek bir anlamda sorgulayıcı aklı ön plana çıkaran, emeği öne çıkaran, laikliği öne çıkaran bir bakış açısı var. Bu kavramlar kolay taşınan kavramlar değil. Emek verilmesi gereken kavramlar. Ülke genelindeki bu kavramlara, bu kavramların eksiksiz demokrasi olarak ülkemize taşınabilmesi için hem kişilere hem de kurumlara ihtiyaç var. Bu doğrultuda bizler bu basın açıklamasını yapan iki CHP üyesi olarak CHP’nin bunu taşımakta özel bir önemi ve rolü olduğunu belirleyici olması gerektiğini, bir anlamda lokomotif görevi görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden CHP’ye ayrı bir önem atfediyoruz. CHP’de bütün üyeler, kurumlar ve kuruluşlar ön plana çıkar. Yapılması gerekeni madem söylüyoruz. O zaman da bizler, şu anda partinin yaşadığı seçim sürecinde partinin yönetim organlarına adayız” dedi.   
 
Türker Savaş ise kişisel bir hırslarının olmadığını belirterek, “Bizim hiç kimse ile sorunumuz yok. Biz CHP üyelerinin tamamını kucaklıyoruz. Bizim daha üst düzeylerde beklentimiz yok. Sadece ve sadece sorumluluk almak istiyoruz. Özellikle önümüzdeki süreçte yerel ve genel seçimler de var. Bu süreçte Çanakkale’nin çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. CHP bu süreçten alnı ak bir biçimde çıkacaktır ve bunun gerçekleştirmesi için de sorumluluk almak istiyoruz” dedi.  
 
ÖNCELİĞİMİZ MERKEZ İLÇE  
 
Önceliklerinin merkez ilçe olduğunu belirten Savaş, “Şu anda il yönetimi için bir düşüncemiz yok. Öncelikle merkez ilçe seçimimiz var. Dolayısıyla merkez ilçe seçimini düşünerek bu açıklamayı yapıyoruz. İl yönetimi için daha sonra görüşlerimizi paylaşırız” şeklinde konuştu.  
 
Merkez ilçe başkanı için aday olacak ismin de Telat Koç olduğu belirtildi. Koç, bu durumun süreç içerisinde değişebileceğini sözlerine ekledi.  
 
Simge Özden