"Aynı şekilde devlet memuru arkadaşların resmi araçların seçim mahallinde motivasyon aracı olarak kullanılması motivasyon teknikleri farkı ikna tekniklerinin kullanılmasının partisine yarardan çok zarar getirdiğini tekrar tekrar üstüne basarak hatırlatmak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni bu tip telkinlere ihtiyacı yok etik değerlerimizi korumak zorundayız” dedi. 
Karakaş'tan Belediyeye gönderme
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş, kaosa dönen CHP delege seçimleri ile ilgili değerlendirme yaptı. Seçimlere Çanakkale Belediyesi'nin dolaylı yoldan müdahale ettiğini imma eden Karakaş, "Aynı şekilde devlet memuru arkadaşların resmi araçların seçim mahallinde motivasyon aracı olarak kullanılması motivasyon teknikleri farkı ikna tekniklerinin kullanılmasının partisine yarardan çok zarar getirdiğini tekrar tekrar üstüne basarak hatırlatmak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni bu tip telkinlere ihtiyacı yok etik değerlerimizi korumak zorundayız” dedi. 

Çanakkale gündemini son zamanlarda Çanakkale CHP'deki delege seçimlerinde dönen olaylar meşgul ediyor.  Bir mahalledeki seçimlerin iptal edilmesi ve iki mahalledeki seçimini ise ertelenmesin ve bazı delegelerin belediye başkanlarının seçime müdahale ettiği gerekçe göstererek seçimlere gitmemesinden sonra ortaya atılan iddialar sohbetlerin baş konusu olmuş durumda.  Ortaya atılan iddialardan sonra dün Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş basın toplantısı düzenledi.  Karakaş, iddiaları cevaplayarak bundan sonraki süreçte izlenilecek yolu açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, seçim süresince sıkıntılar yaşandığını ve bunun İsmetpaşa Mahallesi seçimlerini iptale götürdüğünü söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe muhtarlık bölgesi kongre delegesi ön seçim delegesi seçimleri 16 Eylülde Esenler Mahallesinde başladı. Ve 17 Eylülde de İsmetpaşa Mahallesi’nde devam etti. Bu her iki mahallede yapılan seçimlerden sonra pek çok seçim sonuçlarına ilişkin seçim sürecinde yaşanan sıkıntılarla ilgili itirazlar geldi. Merkez İlçe Yönetim Kurulumuz bu itirazları inceledi. Ve Esenler Bölgesi için yapılan itirazların, itirazlarla birlikte sunulan belge, bilgi ve dokümanların yeterli olmadığına kanaat ederek yapılan itirazları reddetti. Ve Esenler Mahallesi seçimleriyle ilgili bir sıkıntı yok sonucuna vardı. Ancak İsmetpaşa Mahallesi ile ilgili yapılan itirazlar ve beraberinde gelen materyalleri inceledik. Bunların seçimin sıkıntılı olduğuna ve seçim sonuçlarının iptalini gerektirdiği yönünde bir karar aldık. İsmetpaşa Mahallesi seçimlerini iptal ettik. Sonuçları. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetimi yetkisi dâhilindedir. Tüzük bize bu yetkiyi vermiştir” dedi.
BÖLÜNEREK DEĞİL GÜÇLENEREK ÇIKMALIYIZ
Karakaş, seçim sürecinde yapılan algı yönetimine de değinerek sosyal medya paylaşımları başta olmak üzere yapılanların partiye zarar vereceğini vurguladığı konuşmasında, “Bunun üzerine sosyal medyada pek çok paylaşımlar oldu. Bir sürü bilgi kirliliği oldu. Ardından Cuma günü akşam yani 3 gün önce, akşam 19.30 sıralarında internette bir yine seçim sonuçlarıyla ilgili bizleri, Cumhuriyet Halk Partilileri bilgi kirliliğine sokan, üzen, kafalarını karıştıran bir haber yayınlandı. Ve 2 saat sonra bu haber yayından kaldırıldı. Bunun üzerine Cuma günü akşam yönetim kurulu gece saat 22.00’de toplandı. Yaklaşık 1.5-2 saat süren bir toplantı sonucunda bu hafta yapılması gereken yani iki gün önce yapılması gereken, cumartesi günü yapılması gereken Cevatpaşa Mahallesi ve Pazar günü yapılması gereken Barbaros Mahallesi seçimlerini erteleme kararı aldı. Erteleme kararı almamızdaki temel sebep biraz daha partililerimizi sükunete davet etmek, oluşan gerginliği azaltmak ve daha sakin bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir şekilde seçimleri gerçekleştirmekti. Çünkü bizler bu seçimlerden partimizin çatışmalara uğramaması bölünerek değil, güçlenerek çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bunu sağlamak da Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevi. Tarihi, kültürü ve gelenekleri bizleri şeffaf, hesap verilebilir, etik yerlere dayalı, demokratik bir seçim yapmak zorunda bırakıyor. Eğer bunu ağlayamazsak o zaman topluma karşı inandırıcılığımızı yitiririz.  Bu amaçla 15 ekime kadar seçim sürecimiz devam ettiği için partililerimizi biraz daha sükûnete davet etmek adına seçimlerimizi erteledik” şeklinde konuştu.

SEÇMENİN BU TİP TELKİNLERE İHTİYACI YOK 
Devam eden seçimlerle ilgili de bilgi veren Karakaş, devlet memurlarının resmi araçlarla seçime gelmesinin parti seçmeninin bu tip telkinlere ihtiyacı olmadığını belirterek, isim vermeden Çanakkale Belediyesi'nin şöyle uyardı, "Merkez İlçe binamızda gerçekleşen üç mahallemizin seçimi var. Fevzipaşa Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi ve Kemalpaşa Mahallesi seçimleri binamızda devam ediyor. Seçimlerde hiçbir sıkıntı yok.  Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir seçim oluyor. Seçimlerimiz devam edecek Salı günü Kepez belde seçimimiz olacak. Seçimlerden sonra yönetim kurulumuz toplanacak ve bundan sonraki süreçle ilgili kararlarını alacaklar. Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışmayacak davranışların olması hepimizi derinden yaralar. Bundan sonraki süreç için parti üyesi olmayan arkadaşlarımızın seçim mahallinde motivasyon tekniklerini kullanmalarını yadırgadığımızı ve yapmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Aynı şekilde devlet memuru arkadaşların resmi araçların seçim mahallinde motivasyon aracı olarak kullanılması motivasyon teknikleri farkı ikna tekniklerinin kullanılmasının partisine yarardan çok zarar getirdiğini tekrar tekrar üstüne basarak hatırlatmak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni bu tip telkinlere ihtiyacı yok etik değerlerimizi korumak zorundayız” 
BİRİSİ KAZANACAK BİRİSİ KAYBEDECEK 
Seçimlerle ilgili sosyal medyada yazılanları da eleştiren Karakaş, şu uyarılardan bulundu, "Cumhuriyet Halk Partilinin de makul ve mantıklı bakış açısında ve bunları doğru bulmadığını insanların bu şekilde davranmasına gerek yok. Bir seçim olacak birisi kazanacak birisi kaybedecek. Ama bizim için önemli olan şu seçilecek kadrolar delegelerimiz daha sonraki onlardan seçilecek olan daha farklı delegeler kongre delegeleri ön seçim delegeleri ilçe başkanı, il başkanı bunlar bizi önümüzdeki seçimlerde ve genel seçimlerde yönetecek olan kadrolar biz seçilirken bu kadroların yıpranmasını istemiyoruz. Bu seçim bizi bölerek değil güçlenerek sonuçlanmalı bunun için ben başta olmak üzere hepimizin elinden gelen en büyük özveriyi göstermesi gerekiyor. Her türlü eleştiriye ve öneriye açığız ama arkadaşlarımızın da hangi tarafta olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi ilkeleri ile bağdaşmayan yöntemlere başvurmalarının düşünmelerinin teşebbüs etmelerinin son derece yanlış amacından uzak ve bize zara verdiğini hatırlatmak istiyorum. Seçimler partimiz için şimdiden hayırlı olsun partimizin tüzüğü bu konuda son derece nettir. Bilmeden okumadan yorum yapmak son derece yanlıştır. Buradaki yetki Cumhuriyet Halk partisi merkez ilçe yönetiminindir. Maalesef seçimler okumadan bunlarla ilgili eleştiriler oluyor. Şuan hiçbir yetki aşımı yoktur. Biz hiçbir yetkimizi aşmadan tüzüğün verdiği yetkiye göre şuana kadar bir tavır sergiledik bundan sonraki seçimleri yönetene kadar da seçimleri bitirene kadar aynı yetki sınırları çerçevecisinde seçimi tamamlayacağız. 15 Ekime kadar seçim süresi devam edecektir."
Damla Sener