Bazı adaylar belediye başkanlarının seçimlere direk müdahale ettiği gerekçe göstererek kendisini destekleyenlerle birlikte sandığa gitmediCumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci başladığından bu yana tartışmalar hız kesmeden sürüyor. Tartışmalı Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nın ardından başlayan kongre sürecinde de tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. 
Esenler Mahalle seçimlerinin yapılmasıyla başlayan CHP’nin kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder kongre sürecine başladıklarını ve sürecin demokrasi şöleni şeklinde olduğunun belirtmişti. Esenler Mahalle seçiminin ardından yapılan İsmetpaşa Mahallesi Delege seçimi, sürecin demokrasi şöleninden çok tartışmalı şekilde ilerleyeceğini göstermiş oldu.
Esenler ve İsmetpaşa Mahallelerinde delege seçimlerini kazanan Gökhan ve Soydan’ın desteklediği belirtilen mavi liste iddiaların odağı haline geldi. Mavi liste ekibinin Başkan Gökhan’ın yakın çevresinde buluna birisi ve bir muhtarın idaresinde rüşvet dağıttığı iddiası ortalığı karıştırdı. 
Hemen ardından geçtiğimiz gün yapılması planlanan Barbaros ve Cevatpaşa Mahalleleri seçimlerinin de iptal edilmesi CHP’de suların bir türlü durulmayacağını gösterdi. CHP Merkez İlçe yönetimi 17 Eylül 217 Pazar günü yapılan İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerini iptal etti. İsmetpaşa Mahallesi Delege Seçimlerinde yarışan iki listeden mavi 328 oy, beyaz liste ise 190 oy almıştı. 
CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından iptal edilen İsmetpaşa Mahallesi Delege seçimlerinin iptal gerekçeleri CHP’de ve kent gündeminde bir başka tartışmayı beraberinde getirdi. Usulsüzlük ve rüşvet iddiaları yüzünden iptal edildiği konuşulan İsmetpaşa Mahallesi Delege Seçimleri, İl Başkanı Önder’in dediği demokrasi şöleni havasına gölge düşürdü. Aralarında sürekli çekişme bulunduğu bilinen ancak son dönemlerde AKFA arazisi üzerinden el sıkışan Serdar Soydan ve Ülgür Gökhan ikilisi, İl Başkanı Nejat Önder ve İlçe Başkanı Celal Karakaş ortaklığına karşı açık ara zafer kazanmıştı. Seçimlerin ardından demokratik ihlaller de gerekçe gösterilerek iptal kararı alınmıştı.
CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş tarafından yapılan açıklamada şu ibareler yer aldı: “17.09.2017 tarihinde yapılan İsmetpaşa Mahallesi kongre delegesi ve ön secim delegesi seçimlerinde yapılan itirazlar değerlendirildi. Yeterli secim şartları oluşmadığı kanaati hakim olduğundan seçimlerin iptaline, yönetim kurulunun katılan 15 merkez ilçe yönetim kurulunun üyelerinin oy birliği ile karar verildi”. 639 CHP’li üyenin isminin yer aldığı İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleşen Merkez ilçe delege seçimlerine 520 partili üye katılmış ve 518 oy geçerli sayılmıştı. Seçimlerde Mavi Liste 328 oy, Beyaz Liste ise 190 oy almıştı.
Barbaros ve Cevatpaşa Mahallesi Delege Seçimlerinin yapılmasına saatler kala bir mesaj yoluyla ileri bir tarihe ertelenmesi de ‘CHP’de sular hiç mi durulmayacak’ dedirtti.
‘BELEDİYE BAŞKANLARI SEÇİMLERE MÜDAHİL OLUYOR’
CHP Biga Teşkilatı Başkan Aday Adayın Serdar Esen ise yapmış olduğu kamuoyu açıklamasında belediye başkanlarının ülke genelinde olduğu gibi seçimlere müdahil olduklarından dolayı ekibi ile birlikte seçimlere katılmama kararı aldığını kaydetti. Esen, yapılmaya başlanan delege seçimlerinin demokratik olmadığı yönündeki görüşlerini bildirerek, “Yapılan hukuksuzluklara ve yanlışlara sonuna kadar karşısında durmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi. Esen’in kamuoyunun dikkatine diyerek seçimlere katılmama gerekçelerini belirttiği metin şu şekilde:
“Cumhuriyet Halk Partisinin çok değerli  üyeleri;   
Girmiş olduğumuz kongre sürecinde yapılmaya başlanan delege seçimlerinde hamdibey mahallesi seçimlerinde Türkiyenin her yerinde olduğu gibi belediye başkanlarının örgüte direk müdahil olduğunu gördüğüm için yapılan delege seçimlerinin demokratik olmadığını gördüğüm için belediye makamına ve maddi güçle mücadele etme şansımız olmadığı için mahalle ve köy seçimlerine ekibim ile aldığım karar sonucu katılmama kararı almış bulunmaktayız. Yapılacak kongrenin partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Mevcut belediye başkanı ve onunla beraber içle başkanı olmayı düşünen başkan adayımıza başarılar dileriz… 
Ben Serdar Esen olarak benimle birlikte bu çalışmalarda koşulsuz ve beklentisiz olarak bana destek veren tüm partililerime ve partimizin emekçilerine gönülden teşekkür ediyorum… Son olarak da bu yapılan hukuksuzluklara ve yanlışlara sonuna kadar karşısında durmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum …”
Sinem Tetik