Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, geçtiğimiz günlerde çıkan 216 kişinin partilerinden istifa ettikleri yönündeki haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP Eski İl Başkanı Rıdvan Uz önderliğinde, Meral Akşener’in yeni kurulacak partisine geçmek üzere istifalarını sunan 216 kişi haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, sayılarının çift kale maç yapabilecek sayıya bile ulaşmadığını kaydeden Pınar, bansa yansıyanların algı operasyonu kapsamında yapıldığını söyledi.

İstifa haberlerinden sonra, Kepez’de toplanarak istifalarını duyuranların Merkez İlçe Başkanlığı’na da istifalarını vermelerini isteyen Başkan Pınar, şimdi de ‘Merkez İlçemize ulaşan istifa 4 belki son bir iki günle sayı 5-6 olmuştur, diğer İlçeler de dahil edildiğinde toplam 50’ yi bulmuyor’ dedi. Pınar’ın istifa haberlerinin ardında yatan gerçekleri değerlendirdiği açıklamaları şu şekilde:

“Çanakkale'nin çok değerli Basın Mensupları bilindiği üzere sizlerin katıldığı bundan yaklaşık 3 hafta önce MHP den 216 istifa haberi gündeme düştü , o gün bu gün yaklaşık 20 gün geçti...Şimdi susan ve bekleyen taraf olarak soruyoruz....??? 216 istifa var denilen Kepez Toplantısında 35--40 kişi vardı kalanı nerede diye niye sormadınız, elinde kağıt sallayanların yarısı Partimiz üyesi değil bunu orada bu arkadaşların hepsi üyemi diye niye merak edip sormadınız , hemen sizin sormayı aklınıza getirmediğiniz konuya ben açıklık getireyim yarısı üye değildi (yanlış anlaşılmasın 216 nın değil oraya gelen 35-40 kişinin) , konuyu takip açısından o gün bu gün İlçe Seçim Kurullarına yada İlçe Başkanlıklarımıza kaç istifa ulaştı hiç arayıp sordunuz mu yoksa algı operasyonu kapsamında haberi yaptım görevimi...!!! yerine getirdim mi dediniz.Buna da ben cevap vereyim Alıyul vala ile haberi yaptıranların cephesinden tarafımıza Merkez İlçemize ulaşan istifa 4 belki son bir iki günle sayı 5-6 olmuştur, diğer İlçelerde dahil edildiğinde toplam 50 yi bulmuyor. Şimdi kafanız karıştı ya size Partimin ve Şahsımın Avukatı Necip Fazıl BAYRAM' a tam yetki verdiğimi ve bu konuda İlçe Seçim Kurullarından bu bilgiyi alabileceğinizi ve atlayıp gözden kaçırdıklarımızla sayının kaça ulaştığını ilkeli gazetecilik kapsamında araştırmanızı salık veriyorum. Ayrıca söz konusu anket şirketinin yalanlamasına rağmen ikide bir yalan ve hiç yapılmayan bir anketi sayfalarına taşıyanlar bizi salak mı zannediyorsunuz, her birimizin saygı duyduğu Muhsin Başkan ayrıldığında %2 yi bulamayanlara niye böyle hayaller kurduruyorsunuz, daha istifa edenlerle 11 11 çift kale maç yapacak sayıya ulaşamayanlara beyhude hayallere niye mahkum ediyorsunuz. Hala farkında değil misiniz arkadaşlarımız tedirgin yahu biz baba ocağından gideceğiz ama gideceğimiz yer , 3 tane eski General aldı yanına ve adı Vatan Partisi olan eski APO DEYUSUNU Kandil'de ziyaret eden İşçi Partisi eskilerinin geleceği ,12 Eylül Öncesi abilerimizi Şehit eden CHP eskileri , AKP içerisinde artık aradığını bulamayan Okyanus ötesinden Kumanda edilen hainlerden oluşacaksa niye gidelim diyor, bırakın boş hayalleride Milletin gerçek nabzını tutun, bu sözlerim yanlış anlaşılmasın , onurluca görevini yapan saygın gazeteci dostlarımı tenzih ediyorum. Saygılarımla”
 


Kaynak: Haber Merkezi