Ürünlerin  tarladan depoya çekilmeye başladığı için maliyeti arttığını dile getirerek bu durumun pazarda ki sebze ve meyve  fiyatlarını  etkilediğini söyleyen Ferdi Avcı, “Yazın sıcaklığı ve bolluğundan dolayı patatesin depolara konulmasından  50 kuruş bir fiyat farkı meydan geldi. Patatesin cinsine  göre fiyat farklı meydana geliyor yemek ve kızarma yapmak için farklı patates cinsleri  kullanılıyor. Bundan dolayı da patates fiyatları değişiklik gösteriyor. Soğanlarda fiyat olarak kilosu 2 TL’den satışa sunuluyor” şeklinde konuştu.

Ürettiği ürünlerin karşılığını alamadığını söyleyen pazarcı Suat Erdem, “Domates üç yıldır  1 TL,biber ve patlıcan kilosu 1TL ve 1.50 TL ,kavun ve karpuz 3yıldır 1 Tl dir.Maliyet artıkça fiyatlar aynı kalıyor. Geçen yıl işçi yevmiyesi 40 TL iken bu yıl 70 TL oldu ama iş yaptırmak için işçi bulamıyoruz” diye konuştu.
Meyve fiyatlarının  oldukça çok düşük olduğunu belirten pazarcı  Kemal Esentürk de “Biz toptancıyız ve aldığımız ürünleri aynı fiyata satıyoruz.İki güne aldığımız ürünleri düşük fiyattan satıp elden çıkarmaya çalışıyoruz. Üzüm kilosu 2 TL ,muz kilosu  6 TL dir. Sattığımız ürün belli ama satış yok” dedi.
Geçen hafta ile bu hafta arasında fiyat farklılığı  olduğunu anlatan Mine Albayrak, “Domates cinsine göre 1.50 TL ve 2 TL olmuş, geçen hafta domates hem güzel değildi hem de pahalıydı ama bu hafta domates iyi ve güzel ”şeklinde konuştu.