Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın tarihte gerçekleştirdiği sözde adalet yürüyüşünde , CHP'nin kimlerle yürüdüğü , adaleti kimler için istediği açıkça gözler önüne serildiğini belirtti. Adalet Anıtı'na izin vermeyeceklerini belirten Yıldız, CHP'yi eleştiren şu açıklamalarda bulundu, "Birlik ve beraberliğimizi, ulusal güvenliğimizi , Türkiye'nin huzurunu ve istikbalini hedef alan bu kontrollü yürüyüşün 2. safhası olan sözde Adalet Kurultayı maalesef 26-29 Ağustos tarihleri arasında şehitler diyarımız Çanakkale'de  gerçekleştirilecektir.Kurultay sonrası ise Çanakkale'ye ADALET ANITI yapılacağı ifade edilmiş olup, bu dayatmayı kabul etmemiz mümkün değildir.
 
40 yıldır yönettiği Çanakkale Belediyesi sınırlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır bir heykel yaptıramayan, Çanakkale'de yatan 250.000 şehidimiz için bir anıt inşa ettiremeyen, 15 Temmuz Halk Direnişi anısına bir parka bir meydana isim veremeyen, hemşehrimiz İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yapılan heykeline Çanakkale'nin bir parkında bir meydanında yer gösteremeyen CHP'nin Sözde Adalet Anıtını Çanakkale il sınırlarında istemiyoruz.
 
Sabrımızı zorlamadan , Çanakkalelilerin misafirperverliğini daha fazla suiistimal etmeden , şehitlerimizi daha fazla incitmeden kurultaylarını yaptıktan sonra adalet anıtlarını da alarak geldikleri gibi gitmelerini rica ediyoruz."